Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Παιδεία

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Παιδεία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργιακή κινητικότητα στο χώρο της παιδείας για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ χθες το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος εναρμονίσθηκε με την απόφαση της ΟΛΜΕ, και πρότεινε 48ωρη απεργία για τις 10 και 11 Νοεμβρίου με οικονομικά αιτήματα (χορήγηση του επιδόματος 103 ευρώ, 1400 ευρώ βασικός μισθός). H τελική απόφαση θα ληφθεί από τους προέδρους των τοπικών συλλόγων στις 31 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημίων αναμένεται να υπάρξουν σήμερα λόγω της απεργίας της ΠΟΣΔΕΠ. Εως χθες απόφαση για συμμετοχή στην απεργία είχαν λάβει οι σύλλογοι διδασκόντων από τα ακόλουθα ιδρύματα και σχολές: ΕΜΠ, Οικονομικό Παν. Αθηνών, Πάντειο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αιγαίου, Ιονίου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολών Θετικών Επιστημών, Οδοντιατρικής και Νοσηλευτικής.

Οι πανεπιστημιακοί αντιτάσσονται στην ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών. Παράλληλα, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία στο 5%, ενώ επαναφέρουν το αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις. Τέλος, για αύριο στις 11.30 π.μ. έχει προγραμματισθεί παράσταση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας με κύριο θέμα την μείωση της ωριαίας αμοιβής των ωρομισθίων (από 9 σε 7 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή