Μεγάλη καταστροφή σε στούντιο του ALPHA

Μεγάλη καταστροφή σε στούντιο του ALPHA

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη -έως αργά χθες- αιτία χθες στις 7.15 μ.μ. σε εγκαταστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και POLIS στην οδό Παύλου Μελά στου Ρέντη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά έγινε αντιληπτή αρχικά απ’ όσους βρίσκονταν στο στούντιο όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Οι δεκάδες εργαζόμενοι, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στις εγκαταστάσεις, έσπευσαν να εκκενώσουν το κτίριο, όπως και έγινε χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός από τον πανικό.

Στο σημείο έσπευσαν σε χρόνο-ρεκόρ 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 60 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν μετά περίπου δύο ώρες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί σε διπλανά κτίρια. Πάντως, για αρκετή ώρα την ευρύτερη περιοχή κάλυπτε σύννεφο καπνού, ενώ έντονη ήταν η μυρωδιά καμένου πλαστικού. «Ημασταν στο στούντιο, όταν ακούσαμε μία έκρηξη», είπε στην «K» εργαζόμενη του σταθμού. «Αμέσως ακούσαμε φωνές που μας έλεγαν να βγούμε από το κτίριο. Επικρατούσε πανικός στις σκάλες και στις εξόδους».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha, κ. Τζώνυ Καλημέρη, ο οποίος βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου, η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι μεγάλη, αφού τουλάχιστον ένα στούντιο κάηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και άλλα δύο. Σημειώνεται ότι πηγές από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ανέφεραν ότι είχε υποστεί καταστροφή τμήμα των αρχείων των δημοσιογράφων Νίκου Ευαγγελάτου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Πάντως, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε ότι παρά το συμβάν οι εκπομπές του θα συνεχίσουν να προβάλλονται κανονικά.

Εως χθες αργά το βράδυ δεν είχαν διευκρινιστεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ακούστηκαν και εκτιμήσεις που δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται τα στούντιο «ζωντανών» εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha -πλην αυτού του δελτίου ειδήσεων- και ειδικότερα των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος», «Αποδείξεις», «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», «Αυτό μας έλειπε», «Καφές με την Ελένη» και «Κουσκούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή