Οι ένστολοι βρήκαν τον δάσκαλό τους

Οι ένστολοι βρήκαν τον δάσκαλό τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόδοση ευθυνών και εξηγήσεις ζητεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης η εκπαιδευτική κοινότητα για το περιστατικό (βράδυ Δευτέρας), όταν δύο ένστολοι, οπλισμένοι ειδικοί φρουροί… εμφανίστηκαν στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Σκοπό είχαν «να λάβουν προληπτικά μέτρα εν’ όψει της συγκέντρωσης», όπως είπαν στους δασκάλους, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε προγραμματισμένη σύσκεψη της διδασκαλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης «Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις».

Χθες, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ σε ανακοινώσεις τους έκαναν λόγο «για σοβαρή πολιτική ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης» ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δημήτρης Μπράτης – μιλώντας στην «K» – ζήτησε την απόδοση ευθυνών, έστω κι αν το θέμα προέκυψε από παρανόηση. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η εξήγηση που έδωσε στον κ. Μπράτη, ο υπεύθυνος του T.A. Ακροπόλεως. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, οι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στον 3ο όροφο των γραφείων της ΔΟΕ στην οδό Ξενοφώντος. H παρουσία τους προκάλεσε αντιδράσεις και φραστικά επεισόδια, ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι είχαν εντολή. Οι αστυνομικοί έφυγαν μετά περίπου μία ώρα. Σε επικοινωνία με το τμήμα, ο αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε ότι υπήρχε γραπτή εντολή της ΓΑΔΑ. Ακολούθησε επικοινωνία του κ. Μπράτη με τον ταξίαρχο κ. Μπουλούκο στη ΓΑΔΑ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για παρανόηση των υπευθύνων. H εντολή εδόθη για προληπτικούς λόγους διότι υπήρξε ενημέρωση για συγκέντρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή