H E.E. προειδοποιεί για ορθή διαχείριση υδάτινων πόρων

H E.E. προειδοποιεί για ορθή διαχείριση υδάτινων πόρων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων τους, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε συνεργασία με τις γειτονικές τους χώρες, ζητεί από τα κράτη-μέλη της Ενωσης, η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας ψήφισμα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. N. Βακάλη.

Η παρέμβαση του Κοινοβουλίου έχει ιδιαίτερη σημασία για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ορθής διαχείρισης των, μάλλον ισχνών υδάτινων πόρων της καθώς και συνεχή προβλήματα στη διαχείριση των ποταμών που πηγάζουν στους βόρειους γείτονές της, όπως αποδεικνύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τις πλημμύρες στον Εβρο.

Κατόπιν τούτου, το Κοινοβούλιο ζητεί από τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν στο σχεδιασμό μιας πιο ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων τους, από ποταμούς και λίμνες, υπό το πρίσμα τόσο του διασυνοριακού χαρακτήρα του προβλήματος όσο και των συνεχιζόμενων λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου κλιματικών αλλαγών.

Μάλιστα, με την παρέμβασή του το Κοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή να προχωρήσει στη δημιουργία παρατηρητηρίου για την ξηρασία, «που να λειτουργεί ως κέντρο γνώσης, πρόβλεψης, μετριασμού και παρακολούθησης των επιπτώσεων της ξηρασίας στην E.E. και τις γειτονικές χώρες».

Οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη θα αυξήσουν τα φαινόμενα των πλημμυρών και της ξηρασίας και θα εντείνουν τις περιφερειακές ανισότητες. Για το λόγο αυτό απαιτούνται άμεσες δράσεις και γενική κινητοποίηση. Το θέμα του νερού είναι, πιστεύω, υψίστης σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης», σημειώνει ο κ. Βακάλης σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή