Διαδικτυακή επιχείρηση παιδοφιλίας

Διαδικτυακή επιχείρηση παιδοφιλίας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με την ωμή παραδοχή ότι η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας είναι μια εξαιρετικά επικερδής επιχειρηματική δραστηριότητα βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από τη σύλληψη 57χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων. O συλληφθείς είχε σε μηνιαία βάση έσοδα τουλάχιστον 30.000 ευρώ από δύο ιστοσελίδες, που είχε κατασκευάσει και στις οποίες διοχέτευε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν παραδέχθηκε τις πράξεις του και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι παιδόφιλος, διαπίστωσε όμως ότι πάρα πολλοί άλλοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σημαντικά ποσά για να ικανοποιήσουν τη διαστροφή τους. Ετσι, ενήργησε σαν καλός επαγγελματίας και δημιούργησε τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

«Εργολαβία»

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στο χώρο της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και τη λειτουργία ιστοσελίδων για τρίτους και παρέχοντάς τους την απαραίτητη τεχνολογική συνδρομή. Αυτή ήταν η νόμιμη επιχειρηματική του δραστηριότητα. Στις δύο ιστοσελίδες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας που δημιούργησε και οι οποίες φιλοξενούνταν σε server των Ηνωμένων Πολιτειών, διοχέτευε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν κορίτσια ηλικίας 9 – 16 ετών σε άσεμνες στάσεις και σεξουαλική δραστηριότητα. O συλληφθείς φρόντιζε να ανανεώνει συνεχώς το περιεχόμενο των ιστοσελίδων για να κρατά το ενδιαφέρον των πελατών του. Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τα κορίτσια που εικονίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από τη Ρωσία και η φωτογραφίσεις γίνονταν στις ΗΠΑ. O 57χρονος αγόραζε τις φωτογραφίες έναντι 2 ευρώ την καθεμιά. Οι συνδρομητές των ιστοσελίδων κατέβαλαν μηνιαία συνδρομή ύψους 30 δολαρίων, ενώ διάφοροι επισκέπτες χρεώνονταν στους τηλεφωνικούς τους λογαριασμούς την πρόσβαση στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες με εκτροπή κλήσεων σε τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης.

Χίλιοι συνδρομητές

Από την ανάλυση του περιεχομένου των ιστοσελίδων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι συνδρομητές τους ανέρχονταν σε 1.000 άτομα, ενώ συνολικά οι «επισκέψεις» ανά μήνα έφθασαν τις 364.000!. Οι δύο ιστοσελίδες βρίσκονταν σε λειτουργία τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας του 57χρονου και τον συνέλαβαν τη στιγμή που τροφοδοτούσε τις ιστοσελίδες με νέες φωτογραφίες, ενώ, παράλληλα, είχε ανοιχτή εφαρμογή, μέσω της οποίας κρατούσε στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα, τα μέλη και την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων των ιστοσελίδων.

Εχει ήδη σταλεί κατεπείγον σήμα στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναζητηθούν οι άνθρωποι που προμήθευαν τον συλληφθέντα με φωτογραφίες, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν οι ταυτότητες των επισκεπτών των ιστοσελίδων, οι οποίοι μπορούν να διωχθούν ποινικά για συμμετοχή σε κερδοσκοπία από διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή