Διώξεις για τη μεγάλη ληστεία

Διώξεις για τη μεγάλη ληστεία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σόλωνος, και της αιματηρής συμπλοκής που ακολούθησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, σημειώθηκαν χθες.

Το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια για να εξετασθεί για τις σχέσεις του με τον τραυματία δράστη Γιάννη Δημητράκη ένας 25χρονος, στενός του φίλος, ενώ λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον Δημητράκη, αλλά και για τον 30χρονο Συμεών Σεϊσίδη, του οποίου φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκειμένου να εντοπισθεί και να συλληφθεί.

Χρονικά τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: στη συμβολή της οδού Δρώση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας εντοπίσθηκε, τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του, ο 25χρονος Σωκράτης Παντσιώτης, ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια για να εξετασθεί σε σχέση με την υπόθεση. Μέχρι αργά χθες, η εξέτασή του από αξιωματικούς της Ασφάλειας βρισκόταν σε εξέλιξη.

Είχε προηγηθεί, αργά το βράδυ της Πέμπτης, κατάθεση του τραυματία Γιάννη Δημητράκη σε αξιωματικούς της Ασφάλειας και στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, οι οποίοι έλαβαν σχετική έγκριση από τους ιατρούς του Γενικού Κρατικού και επισκέφθηκαν τον τραυματία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δημητράκης αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία των συνεργών του ή να δώσει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόοδο των ερευνών.

Παράλληλα, στην Ασφάλεια συνεχιζόταν η προσέλευση αυτοπτών μαρτύρων, στους οποίους οι αξιωματικοί που διενεργούν την προανάκριση έδειχναν φωτογραφίες υπόπτων. Από αυτές τις καταθέσεις προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Σεϊσίδη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίσθηκε από αυτόπτες μάρτυρες. Με βάση τα στοιχεία αυτά, συντάχθηκε δικογραφία η οποία απεστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος την ανέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράιου. Αυτή, αφού μελέτησε τη δικογραφία, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Γιάννη Δημητράκη και του 30χρονου Συμεών Σεϊσίδη, εις βάρος των οποίων, όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. H ποινική δίωξη αφορά ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μετά αυτή την εξέλιξη, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Σεϊσίδη, ενώ από την αστυνομία απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνούν με την Αμεση Δράση για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτόν, με διασφάλιση του απορρήτου της επικοινωνίας. Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ακόμη και η παραμικρή πληροφορία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη».

Ο Συμεών Σεϊσίδης είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για τη ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2000 εις βάρος του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Νέα Χαλκηδόνα. Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από έφεση που άσκησε, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί για εμπρησμούς και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια έπειτα από κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1995.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή