Ερχεται χιονιάς – άνεμοι έως 10 μποφόρ

Ερχεται χιονιάς – άνεμοι έως 10 μποφόρ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολικό ψύχος έρχεται από σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις. Περαιτέρω επιδείνωση από μεθαύριο, οπότε και αναμένεται η θερμοκρασία να υποχωρήσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Από χθες, πάντως, η Βόρεια Ελλάδα πάγωσε από το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, παρά την ηλιοφάνεια. Το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέβηκε κάτω από το μηδέν σε όλες σχεδόν τις περιοχές, ακόμη και στις πεδινές. Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Νευροκόπι (-8 βαθμοί) και ο παγετός εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στο οδικό ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Καστοριάς και Φλώρινας όπου τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά από σήμερα σε όλη τη χώρα. «Το βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μακεδονία κινείται ανατολικά και θα αρχίσει από το βράδυ να επηρεάζει τη χώρα με συννεφιά και βροχές», αναφέρει στην «Κ» ο υπεύθυνος Προγνώσεων της ΕΜΥ κ. Δημ. Ζιακόπουλος. «Από την Κυριακή το ψυχρό μέτωπο που κινείται γρήγορα προς την περιοχή μας θα επιδεινώσει τον καιρό από βορρά προς νότο, φέρνοντας πολικές θερμοκρασίες».

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με αυτό, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν από αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στη Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που τοπικά θα φτάσουν τα 10 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή