«Πρασινη» Γραμμη

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΘΗΝΑ

Διαχείριση υδατικών πόρων

Σειρά πέντε διαλέξεων με τίτλο «Διαχείριση υδατικών πόρων, Αρχές, Εφαρμογές και Προοπτικές για την ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού της χώρας» έχει ξεκινήσει το Συμβούλιο Φυσικού Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αύριο Δευτέρα πραγματοποιείται η τέταρτη εξ αυτών, στις 6.30 μ.μ. στο κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας (Τριπόδων 28, Πλάκα) με ομιλητές τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, δρα εκπαιδευτικό και διευθυντή του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά και τον κ. Κώστα Βασιλάκη, περιβαλλοντολόγο – συγγραφέα. Ο πρώτος θα αναφερθεί στο θέμα της εκπαίδευσης για την αειφορία και την αειφόρο διαχείριση του νερού, ενώ ο δεύτερος σε απλούς τρόπους εξοικονόμησης νερού. Η επόμενη και τελευταία διάλεξη θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 10 Απριλίου την ίδια ώρα, με ομιλητές την Λίζα Μπενσασσόν, πολιτικό μηχανικό και την Μαρία Βαλέργα, βιολόγο και διευθύντρια του τμήματος περιβάλλοντος των Grecotel. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και μεμονωμένα τις διαλέξεις, με κόστος παρακολούθησης 10 ευρώ και 7 ευρώ για φοιτητές. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλ. 210-32.25.245, εσωτ. 2, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 με 17.00.

ΑΤΤΙΚΗ

Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλωσορίζει την άνοιξη προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε μια σειρά ψυχαγωγικών αλλά και ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει γι’ αυτόν τον σκοπό. Ξεκίνησε χθες με τα «Χελιδονίσματα», με μικρούς και μεγάλους να φτιάχνουν φωλιές για τα χελιδόνια, και συνεχίζει αυτή την εβδομάδα με τον 1ο Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Πάρκο «Α. Τρίτσης». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα και σπανιότερα είδη πουλιών. Ο πρωτότυπος αυτός αγώνας θα αναδείξει με ψυχαγωγικό τρόπο τον «άγνωστο» φυσικό πλούτο της Αττικής. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνει το Spring alive, μια επίσης πρωτότυπη δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν παιδιά απ’ όλη την Ευρώπη, παρατηρώντας τα σημάδια του ερχομού της άνοιξης – τα πουλιά που επιστρέφουν. Τα παιδιά αναζητούν τα τέσσερα είδη πουλιών που έχει επιλέξει η Ορνιθολογική να καλωσορίσει και στο www.springalive.net καταχωρίζουν την παρατήρησή τους online!

ΓΟΥΔΙ

Παζάρι αλόγων

Οσοι αγαπούν τα άλογα, αλλά θέλουν και να βοηθήσουν το έργο του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, δεν πρέπει να χάσουν το Παζάρι που διοργανώνει την Κυριακή 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του (Π. Κανελλοπούλου 10, Γουδί). Το Παζάρι διοργανώνεται με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ακόμη αλόγου, ξεκινάει στις 10 το πρωί και τελειώνει στις 4 το απόγευμα και θα προσφέρει φαγητό, μουσική και για τους μικρούς φίλους μια βόλτα με τα άλογα του Συνδέσμου. Και θα διασκεδάσετε και θα βάλετε κι εσείς ένα λιθαράκι για ένα καλό σκοπό.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ανάπτυξη και αλλαγή κλίματος

«Για να αναστρέψουμε το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες, να αλλάξουμε το σενάριο business as usual πoυ ακολουθούμε έως σήμερα στην οικονομική ανάπτυξη. Καμία ανάπτυξη δεν θα μπορέσει να πληρώσει το κόστος των ζημιών που θα προκαλέσουν οι κλιματικές αλλαγές», υποστηρίζει ο Κόλιν Τσάλεν, εργατικός βουλευτής της Βρετανίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές της Βρετανίας. Μαζί με πολλούς συναδέλφους του υποστηρίζουν πιο ριζικές αλλαγές στον τρόπο που κάνουν οι Βρετανοί business και δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη χρονική στιγμή να το υποστηρίξει. Την προηγούμενη εβδομάδα οι τέσσερις αρμόδιοι Βρετανοί υπουργοί αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης Μπλερ για τις κλιματικές αλλαγές έχει σε μεγάλο ποσοστό αποτύχει. Παρ’ ότι η Βρετανία είχε δεσμευθεί στο Κιότο ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2010, σήμερα οι εκπομπές της έχουν αυξηθεί κατά 3% από το 1997…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή