ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κήπος των απολαύσεων

Από σπάνιες ορχιδέες και εξωτικά φοινικοειδή μέχρι το… περίεργο θέαμα ενός πράσινου τριαντάφυλλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς, που άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Πέμπτη στο Αλσος και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου. H Εκθεση, που κλείνει αισίως 69 χρόνια ζωής, από τα οποία τα 52 στο Δήμο Κηφισιάς, φιλοξενεί φέτος περισσότερους από 100 εκθέτες-παραγωγούς και 1.600 είδη φυτών.

Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης, μάλιστα, θα παρουσιαστούν 20 ιδιαίτερα σπάνια δένδρα και φυτά. Ενα από αυτά, η βολλέμια εκτίθεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, καθώς θεωρείτο από τους επιστήμονες εξαφανισμένο, έως ότου πρόσφατα ανακαλύφθηκαν 120 δένδρα του στη μακρινή Αυστραλία.

Βοτανικοί Κήποι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος και η συμμετοχή των Βοτανικών Κήπων. Εκτός από τον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ο οποίος εκθέτει συλλογή διαφόρων ειδών χόστας, τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, που θα δημιουργήσει θεματικό κήπο σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες (Κήπος των Αισθήσεων) και τον Βοτανικό Κήπο του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν για πρώτη φορά ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος των Αθηνών, με περίπτερο αφιερωμένο στον πατέρα της Βοτανικής Θεόφραστο και το PalmenGarten ο βοτανικός κήπος του Δήμου Φρανκφούρτης με τρία εξαιρετικά σπάνια φυτά τη βελβίτσια (welwitchia mirabilis) από τη Ναμίμπια, και τον αμορφόφαλο (amorphophalus sp.) από το Βόρνεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί θα δίνουν ιδέες και προτάσεις στο κοινό για να κάνουν σωστές αγορές, ενώ για πρώτη φορά στην έκθεση θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών προϊόντων.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικά δρώμενα. H έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 10 π.μ. ώς τις 10 μ.μ.