Αντιδράσεις δύο ταχυτήτων από τους πανεπιστημιακούς

Αντιδράσεις δύο ταχυτήτων από τους πανεπιστημιακούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές ήταν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο τελικό πόρισμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι οι προτάσεις των πρυτάνεων, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη σύνοδό τους την προσεχή Παρασκευή στη Μυτιλήνη κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. «Νόμοι υπάρχουν. Ομως παρατηρήσαμε ότι πλέον δεν εφαρμόζονταν σωστά. Θελήσαμε να αναδείξουμε τις αιτίες γι’ αυτό και να προτείνουμε λύσεις» ανέφερε στην «K»  ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής, κ. Μιχάλης Σταθόπουλος. «Σημασία έχει να δώσουμε περισσότερη διαφάνεια στη λειτουργία των ιδρυμάτων και να αποτρέψουμε την χαλάρωση τόσο των καθηγητών όσο και των φοιτητών».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μπαγιάτης, μιλώντας χθες στην «K»,  τόνισε ότι «νόμοι υπάρχουν, σημασία έχει να εφαρμόζονται. Αυτό που λείπει είναι η προσπάθεια, η διάθεση προσφοράς, η διάθεση ευθύνης όλων των πλευρών για να πάνε μπροστά τα ελληνικά πανεπιστήμια». Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι βασικές προτάσεις των 8 «σοφών» είναι θετικές για την επίλυση των προβλημάτων των πανεπιστημίων.

Κριτική από ΠΟΣΔΕΠ

«Το πόρισμα έχει πολλές λεπτομέρειες. Μας παραπέμπει στο βιβλίο της διδακτέας ύλης, που ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρει στην «K»  ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Ιωάννης Μαΐστρος, προσθέτοντας ότι «η λεπτομερής αντιμετώπιση ζητημάτων πλήττει την ακαδημαϊκή ελευθερία και όλες αυτές οι ρυθμίσεις ήδη αντιμετωπίζονται από τα συλλογικά όργανα των πανεπιστημίων. Αντιθέτως, τα ουσιώδη ζητήματα (π.χ. ιδιωτικά πανεπιστήμια) συζητούνται εκτός επίσημου διαλόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή