Εισαγγελέας στα αμπάρια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε χθες ο Ουκρανός πλοίαρχος του πλοίου «Sagittarius» με σημαία Βόρειας Κορέας στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ύστερα από έλεγχο συνολικά 991.000 πακέτα τσιγάρα.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αφέθησαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και αφού πρώτα κατέβαλε ο καθένας  1.500 ευρώ. Ο καπετάνιος του πλοίου προφυλακίστηκε ως ύποπτος για το αδίκημα  της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται ότι το  φορτίο που εντοπίσθηκε, κατασχέθηκε  από το τελωνείο επειδή δεν έφερε τα απαραίτητα τελωνειακά έγγραφα και δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες τελωνειακές διατυπώσεις.

Συγκεκριμένα, ο εντοπισμός του πλοίου έγινε την περασμένη Παρασκευή ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για τη διέλευση ύποπτου πλοίου από τον Πατραϊκό κόλπο. Ανδρες του Λιμενικού με πλωτό σκάφος εντόπισαν το φορτηγό πλοίο «Sagittarius» κοντά στο νησάκι Οξυά και το οδήγησαν στο λιμάνι της Πάτρας. Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα αμπάρια, παρουσία εισαγγελέα και του διευθυντή του τελωνείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 991.000 πακέτα τσιγάρα. Το συνολικό ποσό χρέωσης δασμών, κατόπιν τελωνειακής εκτίμησης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.489.183 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή