Και άλλα αρχαία στη βίλα της Τρου

Και άλλα αρχαία στη βίλα της Τρου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έρευνα πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής στη βίλα της πρώην εφόρου του μουσείου Γκετί, Μάριον Τρου, στην Πάρο, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανακάλυψαν και πάλι αρχαία αντικείμενα.

Δύο σαρκοφάγοι

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των ευρημάτων από αρχαιολόγους, ότι βρέθηκαν δύο σαρκοφάγοι και αρχιτεκτονικά μέλη ακροκεράμων, τα οποία χρονολογούνται, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, στην Ελληνιστική Περίοδο.

Η χθεσινή έρευνα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πραγματοποιήσει έφοδο πριν από 3 – 4 εβδομάδες στη βίλα της Τρου, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με τη δράση διεθνών κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας, και τότε είχαν βρει και κατασχέσει αρχαία αντικείμενα. H χθεσινή έρευνα ήρθε ύστερα από νέες πληροφορίες, που προέκυψαν στο πλαίσιο των ερευνών για τον αρχαιολογικό θησαυρό που εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε στη Σχοινούσα. Τα χθεσινά ευρήματα δεν είχαν εντοπισθεί κατά την πρώτη έρευνα, καθώς είχαν ενσωματωθεί ως αρχιτεκτονικά μέλη στην τοιχοποιία της βίλας και ήταν, όπως ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας «καμουφλαρισμένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή