Πρυτανικές αρχές με καθολική ψηφοφορία

Πρυτανικές αρχές με καθολική ψηφοφορία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει η επιτροπή των 8 «σοφών»  να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές. Αν και στη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας δεν αποτυπώθηκε το ακριβές ποσοστό κατά το οποίο θα μετρά η ψήφος των φοιτητών επί των ψήφων των καθηγητών είναι βέβαιο ότι θα ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές και όχι δι’ αντιπροσώπων, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ειδικότερα, η επιτροπή προτείνει το προβλεπόμενο ποσοστό κάθε κατηγορίας εκλεκτόρων (100% για τα μέλη ΔΕΠ, 80% για τους φοιτητές και 20% ή 10% για τους λοιπούς εργαζομένους στο πανεπιστήμιο) να μειώνεται κατά το ποσοστό αποχής που σημειώνεται σε κάθε κατηγορία. Αυτό δηλαδή που σήμερα πρακτικά ισχύει μόνο για τα μέλη ΔΕΠ είναι δίκαιο να ισχύσει και για τις άλλες δύο κατηγορίες εκλεκτόρων.

Για όλο το προσωπικό

Η επιτροπή εκτιμά, τέλος, ότι η ίδια πρόταση όσον αφορά στην καθολική ψηφοφορία πρέπει να ισχύσει, σε χωριστή κάλπη, και για όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα η βαρύτητα της ψήφου του υπόλοιπου προσωπικού προτείνεται να μην υπερβαίνει το 20% του αριθμού των ψηφισάντων μελών ΔΕΠ στις εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών και το 10% στις εκλογές για την ανάδειξη κοσμητόρων σχολών και προέδρων τμημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή