Φρένο στις… κοπάνες διδασκόντων

Φρένο στις… κοπάνες διδασκόντων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συχνές απουσίες πανεπιστημιακών από τις ώρες διδασκαλίας διαπιστώνουν οι 8 «σοφοί». Οχι ότι οι απουσίες αποτελούν τον κανόνα! Ομως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αφού η επιτροπή τονίζει για εκείνους που απουσιάζουν… καθ’ έξιν ότι «η διευκόλυνση που τους παρέχει η επαγγελματική αλληλεγγύη των συναδέλφων και η σιγή των φοιτητών έχουν καταστήσει το φαινόμενο των «απόντων» ενδημικό σε ορισμένες σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και όχι μόνον, όπου η ανωνυμία στηρίζει τις απουσίες.

Ετσι, κρίνεται απαραίτητο να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και προτείνονται τα ακόλουθα:

– Κάθε διδάσκων θα πρέπει να δηλώνει στο τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου την ύλη που δίδαξε και τις ώρες διδασκαλίας που πραγματοποίησε.

– Με την αξιολόγηση που θα κάνουν οι φοιτητές για το διδακτικό έργο των μελών ΔΕΠ, θα διευκρινίζεται ως απάντηση στις σχετικές ερωτήσεις, αν ο διδάσκων παρέδιδε τα μαθήματα ανελλιπώς, ήταν καλά προετοιμασμένος και κατανοητός.

– Τέλος, πρόταση της επιτροπής των 8 «σοφών» αφορά στην κατανομή σε μικρότερες μονάδες τάξεων (όχι περισσότεροι από ογδόντα φοιτητές σε κάθε αίθουσα). Κάτι τέτοιο, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας, θα δημιουργήσει μικρότερη αναλογία διδασκομένων – διδασκόντων και συνεπώς καλύτερο έλεγχο της διδακτικής παρουσίας των μελών ΔΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή