Εναρξη Φόρουμ και η ΕΛ.ΑΣ. επί ποδός…

Εναρξη Φόρουμ και η ΕΛ.ΑΣ. επί ποδός…

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες νότες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ ακούστηκαν χθες στη συναυλία που έδωσε το εναρκτήριο σήμα στη διοργάνωση, ενώ οι πρώτοι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφθάνουν από διάφορα μέρη του πλανήτη, καθώς και από την ελληνική περιφέρεια. Οι διαδηλωτές θα διαμείνουν είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που φιλοξενεί και τις εκδηλώσεις του φόρουμ, είτε σε ξενοδοχεία.

Οι διοργανωτές του φόρουμ εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί συμμετέχοντες θα είναι περίπου 8.000 – 10.000 και οι Ελληνες μερικές δεκάδες χιλιάδες. Η Αστυνομία βρίσκεται ήδη επί ποδός φρουρώντας στόχους, όπως πρεσβείες και επιχειρήσεις, ενώ είναι κυρίως προσανατολισμένη στις εκδηλώσεις αναρχικών καθώς έχουν προαναγγείλει τη δική τους συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι. Παράλληλα, σήμερα στο Πάντειο ξεκινούν και οι εργασίες του Αντιφόρουμ με τίτλο «Διεθνής Αντικαπιταλιστική Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση», η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή και περιλαμβάνει σειρά συζητήσεων και εκδηλώσεων με θέμα τον πόλεμο, την τρομοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το εργασιακό αλλά και τις εξεγέρσεις των λαών στη Λατινική Αμερική. Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 3 μ.μ. το Σάββατο από τα Προπύλαια.

Στο μεταξύ, το δικό της στίγμα με μηνύματα αλληλεγγύης έδωσε η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη διοργάνωση του Φόρουμ αλλά και την έκθεση φωτογραφιών που είχε τραβήξει ο πατέρας της από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Η Αλέιδα Γκεβάρα τάχθηκε υπέρ της παγκοσμιοποίησης, της αλληλεγγύης των λαών και κατά της παγκοσμιοποίησης του νεοφιλελευθερισμού, μίλησε για την επιβίωση του κουβανικού λαού χάρη στην αλληλεγγύη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη βάση του Γκουαντάναμο, καθώς και στο θέμα της απελευθέρωσης πέντε Κουβανών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακή των ΗΠΑ, ύστερα από μια «παράνομη», όπως είπε δίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή