Ενστολοι ζητούν και απειλούν

Ενστολοι ζητούν και απειλούν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διατυπώνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, καθώς όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις σχετικές υποσχέσεις που έχουν λάβει από κυβερνητικής πλευράς, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ικανοποίηση των πάγιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Σήμερα συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση τα Γενικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη μορφή που θα λάβουν αυτές.

Η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί από τις 4 Απριλίου, όταν έπειτα από κύκλο επαφών με κυβερνητικά στελέχη, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είχαν δώσει περιθώριο ενός μήνα στην κυβέρνηση για να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Οπως αναφέρουν, παρά τη διατύπωση καλής θέλησης και τις υποσχέσεις που είχαν λάβει ότι τα επί σειράν ετών εκκρεμή αιτήματά τους θα αντιμετωπισθούν με ενέργειες που θα δρομολογούνταν άμεσα, κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε μέχρι τώρα, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για κινητοποιήσεις. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας επικεντρώνουν τη δυσαρέσκειά τους στα αιτήματα οικονομικής φύσεως, για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμιά δέσμευση, όπως τονίζουν, από το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα ικανοποίησής τους. Ειδικότερα, τα αιτήματα αυτά αφορούν την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και μισθολογικές αυξήσεις. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για στάση ευθύνης από την πλευρά τους έως τώρα, η οποία όμως δεν εκτιμήθηκε και δεν απέδωσε καρπούς.

Ετσι, στη σημερινή συνεδρίαση θα προτείνουν την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε ημερομηνία που θα καθοριστεί και για την πραγματοποίηση περιφερειακών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την 19η Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή