Η πρότυπη πιάτσα ταξί, η δέσμευση του κ. Λιάπη

Η πρότυπη πιάτσα ταξί, η δέσμευση του κ. Λιάπη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πράσινο φως για ελεύθερη πρόσβαση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΘ έδωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, σε μια πανηγυρική τελετή εγκαινίων πρότυπης πιάτσας αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (ταξί). Η απόφαση ελεύθερης πρόσβασης των ταξί στις λεωφορειολωρίδες δεν ανατρέπει την πολιτική της κυβέρνησης περί της «λογικής των λεωφορειολωρίδων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» αλλά αφορά αποκλειστικά τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο κατασκευής έργων και ειδικά του μετρό, που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Μαΐου.

Η πόλη θα μετατραπεί σ’ ένα «μεγάλο εργοτάξιο, οπότε οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία της την αναγκάζουν να βάλει μια χρονική παρένθεση και να επιτρέψει στα ταξί να χρησιμοποιούν, ορισμένες ώρες ημερησίως, τις λεωφορειολωρίδες. Η εφαρμογή της απόφασης θα ξεκινήσει όταν «μπει ο πρώτος κασμάς για τα μεγάλα έργα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών εγκαινιάζοντας στη Θεσσαλονίκη ένα μικρότερο έργο (κόστους 31.000 ευρώ), παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της πόλης (υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή, δημάρχου, νομάρχη και βουλευτών). Πρόκειται για ένα νέο σταθμό ταξί στην ανατολική περιοχή. Η πρότυπη πιάτσα, που διασυνδέεται με τον ανατολικό σταθμό του ΟΑΣΘ, διαθέτει μια σειρά από ευκολίες: ράμπα για άτομα με αναπηρίες, αντιολισθητική πλακόστρωση, ειδικές ρυθμίσεις για αποχετευτικό και ηλεκτρικό δίκτυο, ειδικό σκέπαστρο, βιολογική τουαλέτα και (σύντομα) τηλεφωνική σύνδεση! Αντίστοιχες πιάτσες θα δημιουργηθούν σε τέσσερα ακόμη σημεία της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή