Ο «Κάπτεν Νέμο» έπεσε σε πολεμικό των ΗΠΑ

Ο «Κάπτεν Νέμο» έπεσε σε πολεμικό των ΗΠΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δυνατό χτύπημα στην αριστερή πλευρά του πλοίου αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα τους περίπου 900 Αμερικανούς αξιωματικούς και ναύτες ενός πολεμικού πλοίου που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ρόδου.

Αιτία, ένας λάθος ελιγμός του μικρού ελληνικού φορτηγού πλοίου «Κάπτεν Νέμο» το οποίο «χτύπησε» το αμερικανικό πολεμικό. Εντρομοι οι Αμερικανοί, αρχικώς νόμισαν ότι πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς, οπότε σήμανε αμέσως συναγερμός. Ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές της Ρόδου και γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ο Ελληνας πλοίαρχος, όπως υποστήριξε, επιχείρησε να αλλάξει θέση ελλιμενισμού για να διευκολύνει την πρυμνοδέτηση άλλων πλοίων, καθώς δεν υπήρχαν αρκετές ελεύθερες θέσεις λόγω της αυξημένης παρουσίας κρουαζιεροπλοίων. Ομως, στην προσπάθειά του έσπασαν οι πρυμναίοι κάβοι και έτσι έπεσε στο πλοίο των ΗΠΑ. Ο πλοίαρχος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι το συμβάν ήταν θέμα απροσεξίας και αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ

ο πλοίαρχος του αμερικανικού πλοίου «YSS Trenton» ζήτησε από την ηγεσία του λιμεναρχείου να μη διωχθεί ποινικά ο Ελληνας καπετάνιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή