«Πρασινη» Γραμμη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

6ο φεστιβάλ Εcocinema

Πλούσιο το πρόγραμμα του 6ου φεστιβάλ Εcocinema που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 17 Μαΐου στον κινηματογράφο Απόλλων (Σταδίου 19). Το Εcocinema φιλοξενεί στο διαγωνιστικό τμήμα μια επιλογή από τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές που δίνουν μια εικόνα του κόσμου μας και των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τον πλανήτη στον 21ο αιώνα: άνθρωπος και περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, κοινωνίες σε κρίση, πόλεμος, αλλά και η απάντηση των κοινοτήτων που παράγουν τον δικό τους πολιτισμό. Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα διεκδικήσουν το βραβείο των 10.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι ταινίες «10 Λεπτά μεγαλύτερος», την οποία υπογράφουν 14 διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Τζίμ Τζάρμους, ο Βιμ Βέντερς και ο Ζαν Λικ Γκοντάρ και αποτελεί μια πραγματεία πάνω στον χρόνο, «Ο ποταμός Κόνγκο» του Τιερί Μισέλ, ένα σκληρό αλλά και θεαματικό ταξίδι στην καρδιά της μαύρης Αφρικής, αλλά και «Το πραγματικό χώμα του αγρότη Τζων» του Τάγκαρτ Σίγκελ, που αφηγείται μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις και υλικό 50 ετών την ιστορία του… αγρότη Τζων. Στο Εcocinema συμμετέχουν επίσης και Ελληνες δημιουργοί όπως ο Γιώργος Κολόζης, ο Παναγιώτης Φαφούτης και ο Θόδωρος Μαραγκός.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Εκδρομή σε βιοκαλλιέργειες

Εκδρομή σε αγροκτήματα της Πελοποννήσου που καλλιεργούν σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν αγροκτήματα στην Αρχαία Κόρινθο καθώς και έναν αμπελώνα με το οινοποιείο στο Κλημέντι Κορινθίας. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η αναχώρηση πούλμαν στις 8 π.μ. από τον σταθμό Λαρίσης, ενώ η επιστροφή θα γίνει την ίδια ημέρα στις 9 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν σύντομα συμμετοχή στο 210-82.24.384.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ CARETTA CΑRΕΤΤΑ

Βράβευση εθελοντών

Με το βραβείο Volunteer Centre Lancaster 2006 τιμήθηκε ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ο ελληνικός σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική του ομάδα στην προστασία των παραλιών ωοτοκίας της Caretta caretta στη χώρα μας. Κάθε χρόνο περίπου 500 εθελοντές από όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα του συλλόγου στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη καθώς και το κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα. Ετσι παρακολουθούνται κάθε χρόνο συστηματικά 75 χιλιόμετρα παραλιών, προστατεύονται 2.500 φωλιές και μαρκάρονται περίπου 300 χελώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή