Μετασεισμοί που δεν προκαλούν ανησυχία

Μετασεισμοί που δεν προκαλούν ανησυχία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 Ρίχτερ έγινε χθες, στις 10.34 π.μ. στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση προήλθε από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο που έδωσε στις 11 και 12 Απριλίου τους σεισμούς των 5,9 Ρίχτερ.

Η χθεσινή είναι η 25η δόνηση με μέγεθος άνω των 4,5 Ρίχτερ από τις αρχές Απριλίου. «Τα χθεσινά 4,7 Ρίχτερ είναι ουσιαστικά η συνέχιση της μετασεισμικής ακολουθίας των «διδύμων» 5,9 Ρίχτερ στις 11 και 12 Απριλίου», ανέφερε στην «Κ» ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Η ακολουθία συνεχίζεται κανονικά τις τελευταίες εβδομάδες, με σεισμούς μικρών μεγεθών, μέσω των οποίων εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός έγινε στις 19 Απριλίου (5,2 Ρίχτερ) και έκτοτε η σεισμική δραστηριότητα μειώνεται σταθερά σε συχνότητα, αλλά και σε ένταση. Εκτιμώ ότι όλα εξελίσσονται φυσιολογικά». Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ζάκυνθο, χωρίς φυσικά να προκαλέσει ζημιές, αλλά και αναστάτωση, καθώς η ζωή στο όμορφο νησί του Ιονίου δείχνει να έχει ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή