Παρατάθηκε η προφυλάκιση Στάθη

Παρατάθηκε η προφυλάκιση Στάθη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Ιουνίου θα εκδικαστεί τελικώς η υπόθεση με κατηγορούμενους τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Λεωνίδα Στάθη και δέκα δικηγόρους, οι οποίοι φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικασθεί χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ωστόσο αναβλήθηκε με αίτημα του πρώην δικαστικού λειτουργού, ο οποίος αναφέρθηκε σε κώλυμα του συνηγόρου του να παραστεί στη διαδικασία. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε τη διαδικασία για τις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν έτερο αίτημα του πρώην δικαστικού Λεωνίδα Στάθη που αφορούσε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Μετά την απόρριψη αυτού του αιτήματος το δικαστήριο παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση κατά έξι μήνες, ενώ από την πλευρά του ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε την κράτησή του παράνομη επικαλούμενος τον νέο νόμο βάσει του οποίου το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα τιμωρείται ως πλημμέλημα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην δικαστής και οι συγκατηγορούμενοί του δικηγόροι -Σπύρος Καπετανέας, Αναστάσιος Δάφνης, Κωνσταντίνος Δανιάς, Νίκος Κανατάκης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Φύκηρης, Ευθυμία Χαλκίδου, Δημήτρης Χόνδροσμος, Γεράσιμος Απέργης και Σταύρος Χούρσογλου- αφορούν τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας κατά συρροήν. Συγκεκριμένα, ο Λεωνίδας Στάθης φέρεται ότι έλαβε περίπου 54 εκατ. δρχ. προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούσαν αποζημιώσεις τροχαίων ατυχημάτων. Περαιτέρω, σύμφωνα με την κατηγορία προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για 18 περιπτώσεις παθητικής δωροδοκίας που συνίστανται στην απαίτηση αλλά και την αποδοχή από εκείνον διαφόρων χρηματικών ποσών.

Τέλος χθες, ο εφέτης ανακριτής κ. Ι. Φιοράκης απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο ποινικολόγος Γ. Νικολακόπουλος, ο οποίος κρατείται προσωρινώς στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για αδικήματα που αφορούν συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή