Αγωγές δικαστικών για συντάξεις, φοροαπαλλαγή

Αγωγές δικαστικών για συντάξεις, φοροαπαλλαγή

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπροσαρμογή των συντάξεων από το 1990 και φοροαπαλλαγή του εισοδήματός τους, ζητούν με αγωγές τους, που συζητήθηκαν χθες στο Μισθοδικείο, 12 συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί. Με τις αγωγές οι δικαστές διεκδικούν ειδικότερα, την αναδρομική αύξηση των συντάξεων εντόκως, να υπολογίζεται δηλαδή, η πάγια μηνιαία αποζημίωση των 880 ευρώ που λαμβάνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κρίνει ότι πρέπει να συνυπολογίζεται το ποσό αυτό στις συντάξιμες αποδοχές, όμως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν συμμορφώνεται και αρνείται να το συνυπολογίσει. Οι συντάξεις υπολογίζονται, με βάση τον μισθό και το επίδομα χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τη φοροαπαλλαγή οι συνταξιούχοι δικαστές διεκδικούν, να φορολογηθούν αυτοτελώς οι αποδοχές που ελάμβαναν πριν από τη συνταξιοδότηση και αυτοτελώς να φορολογηθούν τα εισοδήματά τους από άλλες πηγές (μισθώματα κ.ά). Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, με δικαστικές αποφάσεις πολλοί δικαστές έχουν κερδίσει τον διαχωρισμό φορολόγησης των εισοδημάτων τους.

Μεταξύ των προσφευγόντων είναι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Ι. Γρίβας., ο κ. Αντ. Στασινός, τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Αν. Γκόνης, τ. πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή