Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών μας

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών μας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει εθελοντικά στην εκστρατεία καθαρισμών των ακτών της χώρας απηύθυνε χθες η οικολογική οργάνωση Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Η φετινή εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου ταυτόχρονα σε 21 μεσογειακές χώρες. Στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στην προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων από τη ρύπανση.

Τα ελληνικά παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα είναι ιδιαίτερα πλούσια. Σύμφωνα με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, στην Ελλάδα απαντώνται και οι επτά ομάδες θαλάσσιων και παράκτιων οικοτόπων, ενώ έχουν καταγραφεί 31 θαλάσσιοι και 132 παράκτιοι τύποι φυτικών ειδών, καθώς και 450 είδη ψαριών. Στη χώρα μας βρίσκονται και εννέα Ειδικές Προστατευόμενες Περιοχές, ενώ έχουν προταθεί για ένταξη στο δίκτυο Natura 120 περιοχές που περιέχουν θαλάσσιους ή παράκτιους οικότοπους. «Ενας ανεκτίμητος πλούτος, που δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταστραφεί, από περιβαλλοντική και οικονομική άποψη», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης, κ. Νίκος Χρυσόγελος.

Η φετινή εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», την οποία υποστηρίζουν από κοινού το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου σε 21 χώρες. Θα συμμετέχουν σχολεία αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Κεντρική δράση της εκστρατείας στην Ελλάδα θα είναι ο καθαρισμός του Σχινιά στις 21 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή