Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για τους μετανάστες

Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για τους μετανάστες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των μεταναστών προτίθεται να δραστηριοποιηθεί ο νεοσύστατος «Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ενταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης» στο ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά ειδικά τους μετανάστες, η πρωτοβουλία έχει εγκαινιασθεί με «σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη διαδικασιών ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία». Οπως σημείωσε χθες η υπεύθυνη του τομέα κ. Μαριλένα Κοπά, «στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Μεταναστών και η δημιουργία Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας. Θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και αυτό το δείχνουμε με πολιτικές δράσεις», σημείωσε η κ. Κοπά κατά την επίσημη παρουσίαση των δύο Κέντρων.

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Μεταναστών λειτουργεί από τις 9 Οκτωβρίου 2005 κάθε Κυριακή στην οδό Σολωμού 13-15, στα Εξάρχεια. Εκεί δίνονται εξηγήσεις στους μετανάστες και παρέχονται διευκολύνσεις στη σχέση τους με τη γραφειοκρατία (συμπλήρωση δικαιολογητικών κ.λπ.). Το Κέντρο προοπτικά σχεδιάζεται να αποτελέσει μια «ομπρέλα» που όχι μόνο θα υποδέχεται άτομα με προβλήματα, αλλά αν υπάρχει ανάγκη θα παρεμβαίνει με ομάδα νομικών που θα προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Το Εργαστήριο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας άρχισε να λειτουργεί στις 19 Μαρτίου. Παραδίδονται μαθήματα κάθε Τετάρτη απόγευμα και Κυριακή πρωί, προκειμένου οι μετανάστες να καταφέρουν να ανταποκριθούν στη νέα απαίτηση γνώσης των Ελληνικών, όπως αυτή προκύπτει από το Ν. 3386/2005. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς και στόχος είναι η δημιουργία Εργαστηρίων Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε όλη την Ελλάδα. (Πληροφορίες στο τηλ.: 210-38.90.133 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: admet@pasok. gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή