Κυκλώματα «σεξουαλικού τουρισμού»

Κυκλώματα «σεξουαλικού τουρισμού»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. To φαινόμενο του «σεξουαλικού τουρισμού» αρχίζει να «ευδοκιμεί» στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Στα θέρετρα και σε πολυτελή ξενοδοχεία της, τα κυκλώματα λευκής σαρκός μεταφέρουν και εγκαθιστούν γυναίκες – θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης τις οποίες εκδίδουν έναντι αδράς αμοιβής σε τουρίστες που συρρέουν από χώρες της Ευρώπης αλλά και από αραβικές, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Οι παραπάνω καταγγελίες που φωτίζουν μια επιπλέον πλευρά της απάνθρωπης βιομηχανίας έγιναν κατά τη διάρκεια των εργασιών του τριεθνούς σεμιναρίου με θέμα «Συνεργασία για την προσφορά βοήθεια στα θύματα της εμπορίας ανθρώπων» που πραγματοποιείται στο Κιλκίς από το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ, με σκοπό την επιμόρφωση συνοριοφυλάκων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

Στο σεμινάριο αναφέρθηκε ότι στη Βουλγαρία, χώρα η οποία κατατάσσεται μεταξύ αυτών όπου τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια αποκαλύφθηκαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα anti-trafficking της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ένα ακόμη κύκλωμα το οποίο προωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στην πορνεία και τις εκμεταλλευόταν οικονομικά.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται συνολικά 16 άτομα (13 Ελληνες, 3 αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ήδη δικογραφία. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί επρόκειτο για τα μέλη δύο διαφορετικών κυκλωμάτων, τα οποία ενώθηκαν σε ένα μεγαλύτερο και από τον Ιούλιο του 2003 με υποσχέσεις νόμιμης παραμονής κι εργασίας έπειθαν κοπέλες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να έρθουν στην Ελλάδα. Ολες οι γυναίκες κατέληγαν σε διαμερίσματα, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Το κύκλωμα είχε διασυνοριακή δράση κι εφοδίαζε τις γυναίκες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τις μετακινήσεις. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς όλα τα θύματα ήταν υπό συνεχή επιτήρηση και τα μέλη του κυκλώματος καθόριζαν τις συναντήσεις με τους πελάτες, μετέφεραν στα σημεία των ραντεβού τις γυναίκες και εισέπρατταν τα ποσά από τους πελάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή