Συλλήψεις για τοκογλυφία στη Λάρισα

Συλλήψεις για τοκογλυφία στη Λάρισα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εδώλιο περιμένει κι άλλα άτομα που ενέχονται σε υποθέσεις τοκογλυφίας που ταλανίζουν την κοινωνία της Λάρισας. Τρία άτομα, που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν χθες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής.

«Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες της αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλυφίας, ενώ οι πρόσφατες συλλήψεις θα δώσουν την ευκαιρία και σε πολλούς άλλους πολίτες, που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος και δεν τολμούν να το καταγγείλουν, να προβούν σε καταγγελίες», επεσήμαναν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Ανδρέας Κουντρουμάνης και ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, Βασίλης Χαλάτσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «συλλήψεις κορυφής», ενώ μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και το πρόσωπο που πήγε να εισπράξει τη… δόση. Στο κύκλωμα εμπλέκεται Λαρισαίος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος είχε πάει ως διαμεσολαβητής για να εισπράξει τη δόση των τόκων από επίσης Λαρισαίο καταστηματάρχη, ο οποίος είχε δανειστεί περίπου 300.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος είχε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα 6.000 ευρώ, το ποσό της πρώτης δόσης. Τη στιγμή της είσπραξης εισέβαλαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον διαμεσολαβητή – τοκογλύφο.

Αμέσως μετά προχώρησαν σε νέες έρευνες και συνέλαβαν δύο αθίγγανους, πατέρα και γιο, στη Γιάννουλη Λαρίσης. Αστυνομικές πηγές δείχνουν ότι πρόκειται για ένα νέο παρακλάδι του κυκλώματος τοκογλυφίας, για το οποίο έχουν ήδη σχηματιστεί ογκώδεις δικογραφίες.

Τι κατασχέθηκε

Συνολικά, κατασχέθηκαν 6.000 ευρώ (της πρώτης δόσης), 120.000 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, σημειώσεις και έγγραφα που αφορούσαν τις δοσοληψίες του κυκλώματος, δύο φορητοί υπολογιστές και ένα κλομπ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το θύμα των τοκογλύφων είχε λάβει «δάνειο» ύψους 36.000 ευρώ με τόκο 150.000 ευρώ για πέντε μήνες. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας από τη Λάρισα είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, κάποια στιγμή που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις «υποχρεώσεις» του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή