ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

Στην Ολομέλεια ΣτΕ η χρήση γης

Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η υπόθεση των χρήσεων γης σε περιοχές της Βούλας. Το E΄ Τμήμα ( αρ. απ. 3720/05, πρόεδρος ο κ. K. Μενουδάκος), που είχε παραπέμψει την υπόθεση, λόγω γενικότερου ενδιαφέροντας για να επανεξεταστεί στην Ολομέλεια του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου, είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου 3212/03, που επιτρέπουν χρήσεις γενικής κατοικίας, δηλαδή γραφείων και καταστημάτων, σε περιοχές της Βούλας Αττικής. Με βάση το σκεπτικό, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, διότι πριν από την κατάρτιση και ψήφισή του, έπρεπε να γίνει μελέτη των αναγκών της πόλης για τη λειτουργικότητά της. Απαγορεύεται δε, η λήψη μέτρων που επιφέρουν επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή οικιστικού περιβάλλοντος.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Δεσμεύτηκαν 14 τόνοι

Δεκατέσσερις τόνους ακατάλληλης πατάτας από τη Συρία δέσμευσε χθες η Νομαρχία Πειραιώς. Το προϊόν βρέθηκε στο E΄ Τελωνείο και αμέσως διατάχθηκε η απαγόρευση της διάθεσής του στην εσωτερική αγορά. Οι 14 τόνοι πατάτας ήταν συσκευασμένοι σε 519 σάκους και κατασχέθηκαν, διοτι κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι «οι κόνδυλοι έφεραν φύτρες μεγαλύτερες των 3 mm», γεγονός που σύμφωνα με τα στάνταρ ποιοτικού ελέγχου της πατάτας την καθιστούν ακατάλληλη για κατανάλωση.

«ΜΥΡΙΖΟΤΑΝ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Εκλεβε χαρτοφύλακες με ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού «που μυριζόταν το χρήμα από μακριά», και σε δύο μόνο περιπτώσεις είχε κλέψει 67.000 ευρώ, σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οπως προέκυψε από την προανάκριση ο αλλοδαπός, μαζί με άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, τον Οκτώβριο του 2003 πήγε σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης απ’ όπου έκλεψε χαρτοφύλακα με 47.000 ευρώ. Ο αλλοδαπός γνώριζε την ύπαρξη του χαρτοφύλακα καθώς είχε αγοράσει παλαιότερα αυτοκίνητο από το ίδιο κατάστημα. Ο ίδιος πριν από λίγους μήνες στο Πανόραμα παρακολούθησε έναν επιχειρηματία που είχε κάνει ανάληψη μετρητών από τράπεζα. Μ’ ένα κατσαβίδι τρύπησε το λάστιχο του αυτοκινήτου του και όταν ο επιχειρηματίας πήγε σε κοντινό κατάστημα να το επισκευάσει, ο 30χρονος αλλοδαπός αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε 20.000 ευρώ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ημέρα εθελοντών

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και απορρύπανσης των ακτών της πόλης πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου. H «επιχείρηση» θα ξεκινήσει από την περιοχή της πλαζ Βοτσαλάκια και θα συμμετάσχουν μαθητές των σχολείων της πόλης, μέλη του OKANA, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, από την Ενωση Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραιώς, το Λιμενικό Σώμα και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Σύλληψη ζεύγους στο Γαλάτσι

Ενα κιλό κοκαΐνης βρήκαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί στην κατοχή ενός 31χρονου και μιας 24χρονης από την Αλβανία. H σύλληψή τους έγινε στην περιοχή του Γαλατσίου έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αλβανία και στην αστυνομία είχαν φθάσει πληροφορίες για τη δράση τους. Ετέθησαν υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και συνελήφθησαν σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή