Μικρά «μυστικά» για φθηνότερες θερινές διακοπές

Μικρά «μυστικά» για φθηνότερες θερινές διακοπές

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ειδικές τιμές για τους Ελληνες και πακέτα προσφορών επιχειρούν οι ξενοδόχοι να τονώσουν την τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο που κατά περίπτωση μπορεί να διαρκέσουν έως αρχές Ιουλίου, διαμορφώνοντας την τιμολογιακή τους πολιτική σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία.

Η ποικιλία των προσφορών και των ειδικών τιμών διαφοροποιείται ανάλογα με τον προορισμό και την κατηγορία των ξενοδοχειακών μονάδων. Ευκαιρίες βρίσκει κανείς ακόμη και σε ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας και Α΄ κατηγορίας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές των πακέτων είναι χαμηλότερες αυτή την περίοδο έως και 50% σε σχέση με την υψηλή περίοδο του Αυγούστου.

Ειδικές τιμές για παιδιά

Επίσης, στα χαρακτηριστικά των πακέτων είναι οι ειδικές τιμές που δίνονται για τη φιλοξενία των παιδιών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς. Σε αυτή την περίπτωση είτε υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις για τα παιδιά έως και 60%, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που φιλοξενούνται δωρεάν έως μία ηλικία συνήθως 12 ετών. Στην πράξη, βέβαια, έχει αποδειχθεί ότι σε περιόδους μη αιχμής της τουριστικής σεζόν οι διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους, κυρίως, μικρομεσαίων μονάδων καταλήγουν υπέρ του πελάτη είτε πρόκειται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών είτε για την επίτευξη μιας καλύτερης τιμής. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προσφορές που έχουν ετοιμάσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κυρίως σε περιοχές που υπάρχει ανταγωνισμός στα δρομολόγια σε συνεργασία με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που κάνουν ειδικές τιμές τόσο για διάφορες ομάδες πολιτών (φοιτητές κ.λπ.) όσο και στο κλείσιμο μετ’ επιστροφής εισιτηρίων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όταν αναφέρονται σε μία προσφορά μόνο ο προορισμός και η τιμή του πακέτου χωρίς να διευκρινίζονται η κατηγορία και η επωνυμία του ξενοδοχείου. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για διαμονή 3 ή 4 ημερών προσφέρουν ακόμη και δωρεάν ενοικίαση αυτοκινήτου. Επιπροσθέτως, δίνουν οικονομικές προσφορές αλλά θέτουν προϋποθέσεις για τον ελάχιστο αριθμό διανυκτερεύσεων προκειμένου να γίνει η κράτηση. Σε άλλες περιπτώσεις προσφέρουν μία, επιπλέον, δωρεάν διανυκτέρευση αν ξεπεραστεί ένας αριθμός ημερών διαμονής συνήθως 6 ημερών. Στα μικρά γράμματα που παραπέμπουν πολλές φορές αστεράκια στις προσφορές αναφέρεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων στις αεροπορικές εκδρομές που επιβαρύνουν την τελική τιμή του πακέτου. Επίσης, πολλές φορές αλλάζει η τιμή όταν τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα.

Με όλες τις υπηρεσίες

Αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες παρέχουν και στον Ελληνα τη δυνατότητα να κλείσει το πακέτο των διακοπών του με τη μέθοδο του All inclusive, δηλαδή όλα τα πρόσθετα έξοδα πέραν της διαμονής περιλαμβάνονται στο ποσό που θα πληρωθεί εξαρχής. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις, βέβαια, που μέσω τραπεζικών καρτών παρέχονται οικονομικές διευκολύνσεις οι οποίες συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 4-6 άτοκων δόσεων αλλά φθάνουν έως και 10 άτοκες δόσεις για την αποπληρωμή του πακέτου διακοπών.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κάνουν τις επιλογές τους μέσα από τουριστικά αφιερώματα, καθώς οι προτάσεις πολλές φορές δεν στηρίζονται σε δημοσιογραφική έρευνα αλλά στον οικονομικό αντίκτυπο που προκύπτει από τη δημοσίευση. Δεν είναι λίγες οι προτάσεις ειδικά αυτή την εποχή αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού περί καλύτερων ξενοδοχείων, εστιατορίων κ.λπ. που περισσότερο δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές παρά τους οδηγούν στη σωστή απόφαση.

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα», των υψηλών ποσοστών αυτών που επιλέγουν το ξενοδοχείο τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αναψυχής είτε από συστάσεις συγγενών και φίλων (44,2%) είτε μέσω του Internet (27,9%). Επίσης, τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το στυλ των διακοπών κατέχουν με ποσοστό 79,5% αυτοί που επιλέγουν ήρεμες διακοπές με ξενοδοχειακές ανέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή