Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς απεργίες

Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς απεργίες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον φόβο των απεργιακών κινητοποιήσεων καθηγητών θα πραγματοποιηθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Χθες, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι δεν θα εξετασθεί καν το ενδεχόμενο της απεργίας εντός της εξεταστικής περιόδου.

Αντίθετα, ήταν οξύτατοι κατά των δύο νομοσχεδίων που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και με την ίδρυση Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στη θέση των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, που καταργούνται. Μάλιστα, η ΟΛΜΕ ζητεί την απόσυρσή τους. Ειδικότερα, μιλώντας στην «K» το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και αρμόδιος για την τεχνολογική εκπαίδευση κ. Θέμης Κοτσυφάκης, ανέφερε ότι η πρόταση για τα νέα Επαγγελματικά Λύκεια είναι πολύ πρόχειρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορεί ένα ΕΠΑΛ να δίνει πτυχίο επιπέδου 3, όπως λέει το νομοσχέδιο, αφού σύμφωνα με την οδηγία της E.E. 36/2005 γι’ αυτό το επίπεδο απαιτείται ένα έτος εκπαίδευσης μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου (δηλαδή μετά το λύκειο).

Ως προς το σύστημα επιλογής στελεχών η θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι αποτελεί μια αδιαφανή διαδικασία, πλήρως ελεγχόμενη από το υπουργείο Παιδείας. «Σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο κλάδος θα συνεχίσει να θεωρεί το θέμα ανοικτό και στη συνείδηση των εκπαιδευτικών τα στελέχη δεν θα νομιμοποιηθούν», δηλώνει η ΟΛΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή