ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΡΩΣΟΥ

Ευθύνες σε αξιωματικούς ΕΛ.ΑΣ. κατά το πόρισμα

Ευθύνες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την απόδραση του 23χρονου Ρώσου Μαξίμ Ζιλίν παραμονές Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από τα Ιωάννινα στις φυλακές Κομοτηνής, διαπιστώνονται στο εισαγγελικό πόρισμα. Μετά έρευνα τεσσάρων μηνών ζητείται να ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι ευθύνονται για τα πλημμελή, όπως αποδείχθηκε, μέτρα που ελήφθησαν κατά τη μεταγωγή. Ο Ρώσος δραπέτης και κατόπιν αυτόχειρας,είχε δολοφονήσει δύο αστυνομικούς.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΡΙΚΟΜΕΞ

Υπόθεση αποζημιώσεων

Συζητήθηκε χθες εξίμισι χρόνια μετά τον φονικό σεισμό της Αθήνας, ενώπιον του Πολιτικού Εφετείου αίτηση με την οποία ένας πατέρας ζητεί αποζημίωση από τους υπευθύνους της Ρικομέξ, προκειμένου να μεγαλώσει τα δύο παιδιά του. Η μητέρα τους έχασε τη ζωή της από την κατάρρευση του εργοστασίου στον σεισμό του 1999 και οι υπεύθυνοι της Ρικομέξ αρνούνται να καταβάλουν αποζημίωση υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΕΧΩΔΕ

Τι (δεν γίνεται) στον Κηφισό;

Τη συστηματική κακοποίηση του Κηφισού και την απουσία μέτρων για την προστασία του κατήγγειλλε με επερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος σημειώνει ότι «δώδεκα χρόνια μετά τον καθορισμό των ζωνών προστασίας του, ο Κηφισός παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος» και ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο, προκειμένου να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον του Κηφισού και των παραχειμάρρων του, πότε θα καταβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο χρηματοδοτήσεις στον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού και αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την προστασία του ποταμού και των ρεμάτων του.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Δύο τόνοι κρέας και ψαρικά

Πάνω από δύο τόνους, κρεάτων και αλιευμάτων, ακατάλληλους για κατανάλωση εντόπισαν χθες οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιώς. Πρόκειται για 1.050 κιλά κατεψυγμένου κρέατος που βρέθηκαν σε ψυκτικό θάλαμο της εταιρείας τροφοδοσίας πλοίων POLYMARINE SA και 1.190 κιλά αλιευμάτων προέλευσης Ισπανίας στα ψυγεία COOL της εταιρείας ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ – ΩΚΕΑΝΙΣ A.E. Τη συγκεκριμένη ποσότητα είχε προμηθευθεί η εταιρεία από τα ψυγεία ΚΑΛΥΨΩ της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και BIOMHXANIKH ΕΠΕ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Αναζητούνται οι κλεμμένες συνταγές

Εκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με συνταγές ασφαλιστικών ταμείων που εκλάπησαν πρόσφατα από φαρμακεία της Αττικής να επικοινωνήσει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) απευθύνουν οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου στα τηλέφωνα 210.5240146 και 6932 222100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή