Επτά απλά μέτρα για ελκυστικότερους προορισμούς

Επτά απλά μέτρα για ελκυστικότερους προορισμούς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο της πολιτικής που εφαρμόζει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά είναι η ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού στο πλαίσιο του κυβερνητικού στόχου για 12 μήνες τουρισμό.

Αποτελεί πρόκληση στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που υιοθετείται η ανάδειξη για κάθε προορισμό της χώρας των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, με στόχο την προσέλκυση ομάδων τουριστών με διαφορετικά ενδιαφέροντα σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Εναλλακτικές μορφές

Ετσι, θα αναδειχθούν, συστηματικά, μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός, ο πολιτιστικός, ο περιπατητικός, ο τουρισμός πόλεων, ο θαλάσσιος, ο αγροτοτουρισμός, η γαστρονομία του κάθε τόπου κ.ά. Αντίστοιχα, θα διαμορφωθούν και τα διαφημιστικά προγράμματα του κάθε προορισμού ώστε να προβάλλεται το σύνολο της τουριστικής του εικόνας και όχι μεμονωμένες πλευρές του.

Πέραν όμως της παραπάνω πολιτικής, η οποία θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο δεν λείπουν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν εν όψει της φετινής περιόδου και τις περισσότερες φορές δεν βρίσκονται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, παρ’ ότι έχει τη συνολική ευθύνη για την πορεία και τη μορφή του τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό ήδη η κ. Πετραλιά έχει ζητήσει τη συνεργασία για την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς από συναρμόδια υπουργεία και μέσω αυτών από εποπτευόμενους Οργανισμούς τους από τους OTA και τις Νομαρχίες για την επίλυση θεμάτων μεταξύ των οποίων είναι και τα παρακάτω.

– Να μην εκτελούνται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου έργα συμπλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών.

– Να αντιμετωπιστεί το θέμα της ηχορύπανσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση υπαίθριων νυχτερινών κέντρων, μπαρ και άλλων χρήσεων.

– Να εξαλειφθεί το φαινόμενο της άγρας πελατών κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς.

– Να ελεγχθεί το ύψος μισθώσεων σε αιγιαλούς για τοποθέτηση ομπρελών και άλλων χρήσεων ή η μίσθωση αναψυκτηρίων σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

– Να δημιουργηθούν σημεία πληροφόρησης των τουριστών φθάνοντας στους τουριστικούς προορισμούς.

– Να διατηρούνται καθαρές οι παραλίες αλλά και οι οδικοί άξονες.

– Να ασχοληθούν οι ξενοδόχοι με την καθαριότητα στους χώρους ευθύνης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή