Συνάντηση Παπούλια με 8 «σοφούς»

Συνάντηση Παπούλια με 8 «σοφούς»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο είναι το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υστερα από τη συμμετοχή του στην τελευταία σύνοδο των πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε χθες και με την επιτροπή των 8 πανεπιστημιακών, οι οποίοι -υπό την προεδρία του κ. Αθανάσιου Βερέμη- συνέταξαν και κατέθεσαν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) πόρισμα για τις απαραίτητες αλλαγές στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Παπούλιας ήταν ενήμερος για τις λεπτομέρειες του πορίσματος και φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στην αντιμετώπιση του προβλήματος της «αιώνιας» φοίτησης, στην προώθηση της διαφάνειας στη λειτουργία των πανεπιστημίων (με τη θεσμοθέτηση και Συνηγόρου της Πανεπιστημιακής Κοινότητας) καθώς και με την πρόταση της καθολικής συμμετοχής των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές αντί του ισχύοντος συστήματος, με βάση το οποίο οι φοιτητές εκπροσωπούνται από εκλέκτορες, που εκφράζουν ουσιαστικά τις φοιτητικές παρατάξεις.

Η συζήτηση εστιάσθηκε και στην αξιολόγηση των πανεπιστημίων, για την οποία Πρόεδρος και πανεπιστημιακοί συμφώνησαν μετ’ επιτάσεως ότι είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Ηταν μια συζήτηση σε υψηλά συναινετικό τόνο. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης», ανέφερε στην «K» το μέλος της επιτροπής των 8 πανεπιστημιακών, αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Παγουλάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή