ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ. ..ΣΕΙΡΑ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Τέλη Μαΐου ο Βαβύλης ενώπιον του ανακριτή

Στα τέλη του μηνός αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή ο Απόστολος Βαβύλης, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν τη δράση του δίπλα στον πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, τη δράση του στην Ιταλία και την Ελλάδα, τις σχέσεις του με τις ισραηλινές αρχές, αλλά και με μυστικές υπηρεσίες. Επιπλέον, οι κατηγορίες αφορούν και την οργάνωση «Magna Graecia», ιδρυτικά πρόσωπα της οποίας φαίνεται ότι είναι μεταξύ άλλων ο Βαβύλης, αλλά και ο απόστρατος αξιωματικός και συγκατηγορούμενός του Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Συγκεκριμένα, ο Βαβύλης αναμένεται να απολογηθεί για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή το συνολικό όφελος της οποίας ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, απάτη κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση το συνολικό όφελος της οποίας ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συρροή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κλοπή και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ

Τι ζητεί ο ΟΗΕ

Αίτημα για αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τα ζητήματα ασύλου, καθώς και για περαιτέρω εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού σε ζητήματα μετανάστευσης μετέφερε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κωστή Αιλιανό ο υποδιευθυντής του γραφείου της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ευρώπη κ. Guy Ouellet. Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και όπως έγινε γνωστό εξετάζεται το ενδεχόμενο διορισμού εξωτερικών εμπειρογνωμόνων-συμβούλων που θα εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία αίτησης ασύλου.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

18 εκατ. ευρώ στους δήμους

Το ποσό των 18 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Αθανάσιος Νάκος. H αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου και επεκτείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ εφέτος θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο των ανεξέλεγκτων χωματερών που στη μεγάλη τους πλειονότητα (ποσοστό που φτάνει το 75%) συνορεύει με δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Και επεισοδιακή διαφυγή

Περιπετειώδη εξέλιξη είχε η ληστεία της τράπεζας Eurobank στον Χολαργό από δύο ενόπλους που διέφυγαν της σύλληψης με Ι.Χ. που έκλεψαν από σχολή οδηγών! Οι δύο δράστες αφού αφαίρεσαν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία της τράπεζας, διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια όμως θεωρήθηκαν ύποπτοι από όχημα της Ασφάλειας, το πλήρωμα του οποίου επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει κλείνοντάς τους τον δρόμο. Δίχως να διστάσουν οι δύο ληστές εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο σχολής οδηγών και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Εκπαίδευση και απασχόληση

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΙΕΚ Σίνδου Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης, Βόλου, και Πατρών πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο ημερίδας για την επαγγελματική κατάρτιση, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη. Η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ομιλία της, εστίασε στο τρίπτυχο Εκπαίδευση-Ανάπτυξη-Απασχόληση που αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή για την επαγγελματική εκπαίδευση. «Σήμερα οι νέοι έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα απολυτήριου Επαγγελματικού Λυκείου και της Ειδικότητας, Επαγγελματικ.ων Σχολών και ΙΕΚ, των οποίων πιλοτικά το περιεχόμενο σπουδών έχει αναβαθμιστεί», τόνισε η κ. Γιαννάκου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Και βραβείο… γκαντεμιάς

Επαθλα στους νικητές, αλλά και στους «γκαντέμηδες» επιφυλάσσει ο πρώτος διαγωνισμός ψαρέματος που διοργανώνει αύριο από τις 7 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Περαίας, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι Θερμαϊκού και Πολίχνης και ο σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων «Απραγος». Περισσότεροι από εκατό ερασιτέχνες ψαράδες, αναμένεται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της «καθετής», το ψάρεμα δηλαδή με ακινητοποιημένο σκάφος. Τους τέσσερις νικητές του διαγωνισμού θα αναδείξει η ζυγαριά και οι κριτές που θα εκτιμήσουν το μέγεθος και την ποιότητα των ψαριών, ενώ προβλέπεται και απονομή «κυπέλλου του γκαντέμη» στον πιο άτυχο ψαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή