Το «ευχαριστώ» των Πακιστανών

Το «ευχαριστώ» των Πακιστανών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δόξα τω Θεώ, η ελληνική Δικαιοσύνη μας δικαιώνει», είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνας, κ. Ασλάν Τζαβέντ.

Τo εγκώμιο της ελληνικής Δικαιοσύνης έπλεξαν και δύο από τους απαχθέντες Πακιστανούς, οι οποίοι, όπως είπαν, μέχρι χθες ένιωθαν τρομοκρατημένοι. Το πόρισμα, όμως, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τους δίνει κουράγιο. «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω εμπιστοσύνη γιατί λέει την αλήθεια», είπε ο Ραφακάτ Ράντζα, ο οποίος αφηγήθηκε την περιπέτεια της απαγωγής του, αλλά και την απόπειρα δωροδοκίας και απειλών από όμοεθνείς του, προκειμένου να ανασκευάσει την αρχική του κατάθεση.

«Ημουν πολύ τρομαγμένος μέχρι να βγει το πόρισμα. Ευτυχώς, μας έδωσε δύναμη η ελληνική Δικαιοσύνη. Βέβαια, πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ακόμα και η πακιστανική πρεσβεία, που όχι μόνο δεν μας στήριξε αλλά έπαιξε έναν παράξενο ρόλο», είπε ο Χαλίντ Ιρφάν, ένας από τους απαχθέντες των Πετραλώνων, ο οποίος μίλησε για δύο άντρες που τον ανέκριναν σ’ ένα γραφείο, χωρίς όμως να γνωρίζει πού ακριβώς είχαν μεταφερθεί για την ανάκριση.

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και δράση ενός παρακράτους έκαναν λόγο ο συντονιστής της «Συμμαχίας – Σταματήστε τον πόλεμο», Γιάννης Σηφακάκης και ο υπεύθυνος της «Πρωτοβουλίας – Γένοβα 2001», Πέτρος Κωνσταντίνου. Χαρακτήρισαν θετικό το πόρισμα και ζήτησαν την τιμωρία των ενόχων, καθώς επίσης την παραίτηση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γ. Βουλγαράκη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κ. Γρ. Φελώνης είπε ότι «ο κ. Βουλγαράκης έχει αναδείξει την τακτική των υποκλοπών και των απαγωγών σε επιστήμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή