Πολυπτυχιούχοι με μηνιαία αμοιβή μόνο χίλια ευρώ

Πολυπτυχιούχοι με μηνιαία αμοιβή μόνο χίλια ευρώ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που προβληματίζει σήμερα τους νέους εργαζόμενους και προκαλεί σαρωτικό κύμα ανησυχίας στη γενιά τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι ότι, παρ’ όλα τα πτυχία και τις ξένες γλώσσες, τα βαριά ωράρια και το αστείρευτο μεράκι για δουλειά δεν έχουν καταφέρει -και δεν θα το καταφέρουν άμεσα- να αμείβονται με έναν αξιοπρεπή μισθό. Εχουν δρασκελίσει τα τριάντα και ζουν ακόμη στο πατρικό. Αλλοι, για να βγάλουν το νοίκι και τα πάγια, «φορτώνουν» τις κάρτες και καταφεύγουν σε καταναλωτικά.

Στην Ευρώπη τους έχουν δώσει ήδη όνομα: η «γενιά των 1.000 ευρώ». Νέοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, μηχανικοί, δικηγόροι, διαφημιστές, έχουν σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ένα κοινό πρόβλημα: «υπερβολικά» προσόντα για την αγορά εργασίας, που θέλει στρατιές εργαζομένων με αμοιβές για χρόνια καθηλωμένες στα 1.000 ευρώ. Η «Κ» μίλησε με εκπροσώπους της γενιάς -στη χώρα μας- των «900 ευρώ» και αποτυπώνει την ανασφάλεια, αυτήν τη φορά όχι άνεργων αλλά εργαζόμενων νέων, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή