Μέτρα Τροχαίας – ασφαλείας λόγω Eurovision

Μέτρα Τροχαίας – ασφαλείας λόγω Eurovision

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς… EUROVISION κινείται από χθες και μέχρι την προσεχή Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία, καθώς σταδιακά τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα που σχεδιάσθηκαν για την ασφαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Το σχέδιο ασφαλείας αποτελείται από δύο βασικά σκέλη. Το πρώτο αφορά το κλειστό γήπεδο του OAKA, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Το δεύτερο σκέλος αφορά ειδικές δράσεις, οι οποίες θα εφαρμοσθούν στο κέντρο της Αθήνας. Το κλειστό του OAKA «κλειδώθηκε» από την περασμένη εβδομάδα, κατά τα πρότυπα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι χώροι του σταδίου ελέγχθηκαν εξονυχιστικά και η πρόσβαση σε αυτό επιτρέπεται πλέον μόνον σε όσους είναι διαπιστευμένοι εκεί και, τις βραδιές του διαγωνισμού, στους κατόχους εισιτηρίων. Μόνο για το στάδιο και τους χώρους περιμετρικά από αυτό θα απασχοληθούν 600 αστυνομικοί, ενώ περίπου 500 άτομα εταιρειών σεκιούριτι έχουν διατεθεί από την EPT. Συνολικά στα μέτρα για τον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 αστυνομικοί, καθώς ξεχωριστός σχεδιασμός έχει γίνει για τα ξενοδοχεία όπου καταλύουν οι αποστολές, με αυξημένη αστυνόμευση για τις αποστολές των χωρών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», όπως για παράδειγμα αυτή του Ισραήλ.

Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και ειδικές δράσεις. Οδηγίες δόθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομόνοιας, Ακροπόλεως, Πετραλώνων και Εξαρχείων για αύξηση περιπολιών. Επιπλέον δυνάμεις για εμφανή αστυνόμευση αλλά και αστυνομικούς με πολιτικά θα διαθέσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στόχος των μέτρων είναι να αποτραπεί η δράση των τσαντάκηδων και των πορτοφολάδων. Από την αστυνομία έχουν γίνει και συστάσεις στους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο, κυρίως χώρων εστίασης και διασκέδασης, να μην επιχειρήσουν αισχροκέρδεια, καθώς ανάλογα κρούσματα θα αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Από τη ΓΑΔΑ πρόκειται να εφαρμοσθεί από σήμερα τα ξημερώματα και για 24 ώρες εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, θα λέγαμε επιχείρηση-σκούπα, με στόχο την πάταξη της παραβατικότητας και προκειμένου, όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, «να νοικοκυρευτεί λίγο η πόλη εν όψει της αυξημένης κίνησης επισκεπτών». H προσέλευση τουριστών στην Αθήνα, με αφορμή τη EURO-VISION, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ιδιαίτερα αυξημένη. Ετσι, ενώ ο αρχικός υπολογισμός ήταν ότι θα έφθαναν στη χώρα μας περίπου 4.000 άτομα, εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα βρίσκονται περίπου 20.000 τουρίστες, των οποίων η έλευση σχετίζεται με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Ιδιαίτερος σχεδιασμός έχει γίνει από την Τροχαία για τις μετακινήσεις των αποστολών. Δεν θα υπάρξουν διακοπές στην κυκλοφορία, απλά θα δίδεται προτεραιότητα στη διέλευση των διαπιστευμένων οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή