100.000 χάπια «καρχαρίες» προς πώληση σε κέντρα διασκέδασης

100.000 χάπια «καρχαρίες» προς πώληση σε κέντρα διασκέδασης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών η εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε συνθετικά ναρκωτικά σε περιοχές των νοτίων προαστίων. Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 55, 54 και 52 ετών βρέθηκε μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χαπιών που έχουν κατασχεθεί στη χώρα, περισσότερα δηλαδή από 100.000 «έκστασι»! Τα χάπια επρόκειτο να διατεθούν στα κέντρα διασκέδασης της παραλιακής, καθώς έχει επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν το «παζάρι» των συνθετικών ναρκωτικών μετακομίζει… στα νότια προάστια όπου εντοπίζονται τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά.

Ενα χρόνο δράση

Από τις έως τώρα έρευνες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Οπως εξάλλου επισημαίνουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, τα δισκία αγοράζονται χονδρικά 2 ευρώ το τεμάχιο και πωλούνται έναντι τουλάχιστον 10 ευρώ! Δεν είναι τυχαίο ότι στην κατοχή των τριών ανδρών βρέθηκαν 22.500 ευρώ, 6.215 δολάρια Αυστραλίας, 3.000 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και 60 χρυσές λίρες. Διέθεταν ακόμα ένα υποπολυβόλο και ένα πιστόλι. Τα χάπια (είχαν λογότυπο έναν… καρχαρία) βρέθηκαν στα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι και όπως προκύπτει, ένα από τα μέλη της σπείρας διατηρούσε συγγενικές σχέσεις με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Πριν από ένα χρόνο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εξαρθρώσει μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων τρεις σπείρες που επρόκειτο να διακινήσουν στα κέντρα διασκέδασης της παραλιακής, αλλά και της Μυκόνου περισσότερα από 110.000 χάπια «έκστασι».

Τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κατασχεθέντων δισκίων, φαινόμενο που αποδίδεται στην αυξημένη διείσδυση των συνθετικών ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους: 145.394 το 2005, 82.899 το 2004, 47.386 το 2003 και 28.430 το 2002. Το πρώτο τετράμηνο του 2006 κατασχέθηκαν 398 «έκστασι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή