Εξιχνίαση μιας δολοφονίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αλλοδαπός κρατούμενος των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης ήταν ο δράσης της ανθρωποκτονίας που παρέμενε ανεξιχνίαστη επί ένα χρόνο. Θύμα του ένας 79χρονος, που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο και θλαστικά τραύματα στο μέτωπο. Το έγκλημα διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε μονοκατοικία της Θεσσαλονίκης, αλλά οι αστυνομικές αρχές αξιοποιώντας μια σειρά στοιχείων έφθασαν τελικά στα ίχνη του.

Ο δράστης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Κοζάνη για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για τις οποίες καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών. Οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών, όπου εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του καθώς και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε εις βάρος ενός αλλοδαπού με τη συνεργασία ενός συμπατριώτη του, ο οποίος συνελήφθη. Οι δυο δράστες, όπως ισχυρίστηκαν, ενώ ήταν μεθυσμένοι, παραβίασαν την εξώπορτα μονοκατοικίας και εισέβαλαν στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο 79χρονος. Τον χτύπησαν με σιδερένιο σωλήνα και αφού άρπαξαν 190 ευρώ σκέπασαν το θύμα με τα κλινοσκεπάσματα και διέφυγαν από το παράθυρο. Οι ίδιοι ομολόγησαν επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2005 τραυμάτισαν με σιδερένια βέργα έναν συμπατριώτη τους μέσα στο ισόγειο διαμέρισμά του, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν σάκο με ρούχα. Εις βάρος ενός από τους δράστες εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες κι άλλες κλοπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή