Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σταδιακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στη χώρα μας, αναμένεται να απασχολήσει το προσεχές διάστημα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας με αφορμή τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων και ειδικών από τις χώρες της E.E. με θέμα το Πρόγραμμα e-Health and Health Policies, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μάλαγα της Ισπανίας και στην οποία η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από ειδικούς συνεργάτες του υπουργείου Υγείας υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, η ηλεκτρονική κάρτα υγείας έχει ήδη αρχίζει να εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα θα τεθούν οι βάσεις για τη σταδιακή εφαρμογή της και στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των κατόχων ηλεκτρονικών καρτών υγείας. Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης ειδικών εγγυήσεων ασφαλούς διακίνησης των δεδομένων και ελεγχόμενης πρόσβασης σε αυτά. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική κάρτα υγείας ουσιαστικά αντικαθιστά το ιατρικό βιβλιάριο και αποτελεί την «υγειονομική ταυτότητα» κάθε πολίτη σε σχέση με την επαφή του με τις μονάδες παροχής φροντίδας υγείας. Το πλεονέκτημά της είναι ότι καταργεί τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς δίνει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διακίνησης των ιατρικών εγγράφων (π.χ. εξιτήριο, αποτελέσματα εξετάσεων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή