Υπόδειγμα στην έγκλειστη ζωή του

Υπόδειγμα στην έγκλειστη ζωή του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρότερος ήσυχος βίος του απαγωγέα Κώστα Αραμπατζή στην αγροτική φυλακή Κασσαβέτειας του Βόλου και η επικείμενη υφ’ όρων απόλυσή του δεν προμήνυαν ότι θα αποτολμούσε τη χθεσινή απαγωγή.

Το Συμβούλιο της φυλακής, που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα, τον διευθυντή Φυλακών και έναν κοινωνικό λειτουργό, είχε αποφανθεί ότι ο κρατούμενος πληρούσε όλα τα κριτήρια, ώστε να αποφυλακιστεί υπό όρους τον Οκτώβριο του 2006. Ο κρατούμενος από την Κρυοπηγή Καβάλας εξέτιε τα τελευταία οκτώ χρόνια το υπόλοιπο κάθειρξης (22 έτη), στην οποία είχε καταδικαστεί από τα γερμανικά δικαστήρια κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις.

Το 1998 εκδόθηκε στην Ελλάδα και άρχισε να εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του στις φυλακές της Χαλκίδας, για να μεταφερθεί λίγο αργότερα στην Κασσαβέτεια, όπου τον τελευταίο καιρό εργαζόταν στον λαχανόκηπο. Οταν χθες το πρωί εγκατέλειψε το πατρικό του σπίτι στην Καβάλα, για να επιστρέψει στη φυλακή, καθώς έληγε η άδειά του, κανείς δεν φανταζόταν ότι δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών της επικείμενης απόλυσής του θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Αραμπατζής ουδέποτε κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του στην Ελλάδα έδειξε σημάδια παράνομης δράσης, καθώς κατά τις οκτώ προηγούμενες άδειες που είχε λάβει, υπήρξε -σύμφωνα με πληροφορίες- απόλυτα συνεπής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή