Κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες

Κρατούσαν φυλακισμένους τους λαθρομετανάστες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φυλακή είχαν μετατρέψει μια υποτυπώδη αγροικία σε ερημική τοποθεσία στην Καλλονή Τροιζηνίας Πόρου τα μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών. Εκεί κρατούσαν έγκλειστους σε άθλιες συνθήκες λαθρομετανάστες που μετέφεραν στη χώρα μας, μέχρι οι συγγενείς τους να τους αποπληρώσουν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνήσει να καταβάλουν στο κύκλωμα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρομεταναστών Αττικής πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, καθώς το σημείο όπου βρίσκεται η αγροικία είναι δυσπρόσιτο, ενώ περιμετρικά οι δράστες είχαν σκύλους, που γαύγιζαν όταν κάποιος πλησίαζε. Τη στιγμή της εφόδου στην αυτοσχέδια φυλακή βρίσκονταν 25 λαθρομετανάστες, τους οποίους φύλαγαν τρία μέλη του κυκλώματος. O ένας εκ των δραστών, Ελληνας 57 ετών, συνελήφθη, ενώ διέφυγαν δύο συνεργοί του (Ελληνας και Ιρακινός), που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει πριν από περίπου μία εβδομάδα 150 λαθρομετανάστες στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας. Οι λαθρομετανάστες προέρχονταν από διάφορες χώρες, όπως Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Ταϊλάνδη και είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Με πλωτά μέσα μεταφέρθηκαν αρχικά στη Χίο και από εκεί με φουσκωτά σε ακτές του Πόρου. H «ταρίφα» για τη λαθροδιακίνησή τους κυμαινόταν μεταξύ 5 και 10 χιλιάδων ευρώ. Μέρος των χρημάτων είχαν προκαταβάλλει και τα υπόλοιπα θα εξοφλούσαν συγγενείς τους. Στην αυτοσχέδια φυλακή κρατούνταν οι λαθρομετανάστες, υφιστάμενοι σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και απειλές προς τους συγγενείς τους, μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή