ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

RENU ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

Απόσυρση και από τα ελληνικά φαρμακεία

Αποσύρεται από τα ράφια και των ελληνικών φαρμακείων το ευρείας κυκλοφορίας διάλυμα καθαρισμού φακών επαφής RENU MoistureLoc, μετά τη σχετική απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας Bausch and Lomb, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν ενδέχεται να ευθύνεται για μολύνσεις από τον μύκητα φουζάριουμ. Οπως είπε στην «K», ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, τα ελληνικά φαρμακεία έχουν ήδη ειδοποιηθεί από την εταιρεία και αποσύρουν το συγκεκριμένο προϊόν από τα ράφια τους, ενώ όσοι έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα διεκόπη η κυκλοφορία του RENU MoistureLoc στις ΗΠΑ, καθώς είχαν καταγραφεί κρούσματα μυκητιασικής κερατίτιδας, σε άτομα που είχαν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο προϊόν. Λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να διαπιστώσει εάν όντως το προϊόν ευθύνεται για τις μολύνσεις, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας και στην Ευρώπη.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ελαβαν κλήση για στράτευση

Εντονα αντιδρά μερίδα μεταπτυχιακών φοιτητών για τους οποίους ζητείται η διακοπή των σπουδών για να στρατευθούν. Οπως τονίζει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επί δεκαετίες η ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία προέβλεπε αναβολή κατατάξεως μέχρι τη συμπλήρωση του 28ου έτους για πανεπιστημιακές σπουδές και μέχρι τη συμπλήρωση του 29ου για μεταπτυχιακές σπουδές. Η αναβολή όμως για τις μεταπτυχιακές σπουδές καταργήθηκε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα με τον νόμο 3421 που ψηφίσθηκε στις 13/12/2005. Αποτέλεσμα αυτού ήταν εκατοντάδες νέοι που γεννήθηκαν το 1978 και ξεκίνησαν μεταπτυχιακά τον Σεπτέμβριο 2005 να αδυνατούν πλέον να εξασφαλίσουν την επιπλέον αναβολή του ενός έτους.

ΛΟΓΩ ΕURΟVΙSΙΟΝ

Υπερωρίες στον «ηλεκτρικό»

Ολόκληρο το 24ωρο θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) από σήμερα έως και το Σάββατο, προκειμένου να διευκολυνθεί μετακίνηση θεατών προς και από το ΟΑΚΑ, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Οι θεατές θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τη λεωφορειακή γραμμή Χ14 (Σύνταγμα-Κηφισιά) που συνεχίζει την 24ωρη λειτουργία της, και τη νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 500 (Πειραιάς-Κηφισιά, 00.30-4.30), η οποία κινείται παράλληλα στη γραμμή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Πληροφορίες στο 185.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥ

Δίδυμοι οι δράστες

Δύο 25χρονοι, δίδυμα αδέλφια και ένας 26χρονος φίλος τους είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ανθρωποκτονίας 26χρονου Κούρδου, η σορός του οποίου είχε βρεθεί δεμένη με καλώδιο και καμένη στην παραλία Μενεμένης στη Σαλαμίνα τον περασμένο Οκτώβριο. Οι δράστες στραγγάλισαν το θύμα στο σπίτι όπου διέμεναν όλοι μαζί στην Αθήνα και μετέφεραν στη συνέχεια τη σορό στη Σαλαμίνα, όπου προσπάθησαν να την κάψουν. Αμέσως μετά ξενοίκιασαν το σπίτι και επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Εντοπίσθηκαν όμως από την αστυνομία και συνελήφθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή