Αυλαία Eurovision με τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ

Αυλαία Eurovision με τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το 80% των εισιτηρίων να έχει πωληθεί, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ, Γ. Χιουλιάρα, ο ημιτελικός της 51ης Εurovisio(ΝΕΤ, 22.00) που παρουσιάζουν οι Σ. Ρουβάς και Μαρία Μενούνος, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γ. Καπουτζίδη, Ζέτα Μακρυπούλια, έφθασε. Χθες, Βέλγιο, Φινλανδία, Κύπρος, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ιρλανδία χειροκροτήθηκαν θερμά από τους λιγοστούς θεατές της πρώτης πρόβας του ημιτελικού στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, όπου ξεχωρίζει το με παραδοσιακές αναφορές χορευτικό στο 10λεπτο της τηλεψηφοφορίας. Η Κύπρος διαγωνίζεται με το «Why Αngels Cry» (μουσική, στίχοι: Π. Γιαννάκης) με την Ελληνοαμερικανίδα Ανέτ Αρτάνι του τάλεντ σόου Fame Story 3. Τη διοργάνωση ανοίγει η πρωτοεμφανιζόμενη Αρμενία, ενώ το τραγούδι της Ιρλανδίας είναι το χιλιοστό που παρουσιάζεται από γενέσεως διαγωνισμού.

Τον διαγωνισμό μεταδίδουν 51 κανάλια των διαγωνιζομένων αλλά και Αυστρία, Αυστραλία, Κόσοβο, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, και το Ιντερνετ (eurovision.tv), σύμφωνα με τον Σβάντε Στοκσέλιους, εκπρόσωπο της EBU. Ο κ. Χουλιάρας προσέθεσε ότι είναι «σίγουροι για κέρδος», δεδομένης της «μεγάλης συμμετοχής χορηγών». Είκοσι κάμερες θα μεταφέρουν τα επί σκηνής τεκταινόμενα, ενώ εγκαινιάζεται η χρήση κάμερας-«αράχνης».

Στη διεύθυνση www.bbc.co.uk/radio2 /eurovisio/2006/ playground/scorecards.shtml, οι… φαν μπορούν να τυπώσουν καρτέλες βαθμολογίας, με στήλες για τραγούδι κ.ά. Για λόγους συντομίας από φέτος μόνο οι βαθμοί 8, 10, 12 ανακοινώνονται, ενώ από 1 έως 7 τοποθετούνται απευθείας στον πίνακα. Με διαφορετική από τη σειρά εμφάνισης ψηφίζουν (Κύπρος 17η, Ελλάδα 35η) οι 37 χώρες και η Σερβία-Μαυροβούνιο, παρόλο που απέσυρε τη συμμετοχή της. Δύο ώρες νωρίτερα θα πρέπει να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ όσοι δουν το σόου από κοντά. Εκτός απροόπτου (στάσεις εργασίας), ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει έως τις 03.00, ειδάλλως θα λειτουργήσουν λεωφορεία, καθώς και τα 24ωρα Χ14 (Σύνταγμα – ΟΑΚΑ) και 500 (Πειραιάς – Κηφισιά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή