Κυκλοφοριακό χάος και επεισόδια σε πορεία φοιτητών

Κυκλοφοριακό χάος και επεισόδια σε πορεία φοιτητών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας η πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή περίπου 300 φοιτητών, που αντιδρούν στο «σχέδιο ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» όπως έλεγαν στα συνθήματά τους. Σήμερα, ώρα 12 μ., έχει προγραμματισθεί νέα πορεία από τα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους, που συγκροτούν το Πανελλαδικό Συντονιστικό AEI και πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Ειδικότερα, χθες οι φοιτητές, που ανήκουν στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όταν έφθασαν στη Βουλή άρχισαν να πετούν μπουκάλια και αυγά προς τους άνδρες των MAT που είχαν αποκλείσει την είσοδο. Επιχείρησαν μάλιστα να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα να γίνουν αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Ευρύτερα στα πανεπιστήμια υπάρχει κλίμα κινητοποιήσεων από αριστερούς φοιτητικούς συλλόγους. Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα των πανεπιστημιακών. Παράλληλα, υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 60 σχολές σε όλη τη χώρα, από συλλόγους που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι φοιτητές του Πανελλαδικού Συντονιστικού προγραμματίζουν συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Για την επόμενη εβδομάδα οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν αποφασίσει τριήμερη αποχή για τις 23, 24 και 25 Μαΐου. Στις 25 Μαΐου θα αποφασίσει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών εάν θα προτείνει στους συλλόγους κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική του Ιουνίου. Για την ίδια ημέρα το Πανελλαδικό Συντονιστικό έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή