«Κατηγορώ» γονέων για θάνατο 18χρονης

«Κατηγορώ» γονέων για θάνατο 18χρονης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τους γιατρούς του νοσοκομείου Δράμας που δεν διέγνωσαν έγκαιρα ότι η κόρη τους έπασχε από σκωληκοειδίτιδα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, καταγγέλλουν οι γονείς μιας 18χρονης. Η άτυχη μαθήτρια των ΤΕΕ Δράμας πέθανε χθες τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου διακομίσθηκε χειρουργημένη σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Δράμας ήταν κλειστή!

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού περιγράφουν οι γονείς, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γιατρούς για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε από τη λανθασμένη διάγνωση. Οπως υποστηρίζουν, την περασμένη Κυριακή, η 18χρονη ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μετέφεραν την κόρη τους αμέσως στο νοσοκομείο της Δράμας όπου οι γιατροί διέγνωσαν τροφική δηλητηρίαση.

Επέστρεψε στο σπίτι της αλλά οι πόνοι συνεχίστηκαν. Στα μέσα της εβδομάδος επισκέφθηκαν και πάλι το νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί επέμεναν στην αρχική τους διάγνωση. Το βράδυ της Πέμπτης, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, κάλεσαν ιδιώτη γιατρό ο οποίος απεφάνθη ότι η μαθήτρια είχε σκωληκοειδίτιδα.

Την τρίτη φορά εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Υπεβλήθη σε επέμβαση αλλά επειδή η ΜΕΘ εδώ και τρεις ημέρες δεν λειτουργεί, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Καβάλας. Εκεί υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς και παρά την προσπάθεια των γιατρών δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ατυχές περιστατικό και παραπέμπει στα αποτελέσματα της Ενορκης Διοικητής Εξέτασης, που θα διεξαχθεί προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα, εξηγεί ότι η ΜΕΘ ήταν κλειστή εδώ και τρεις ημέρες λόγω προγραμματισμένης αποστείρωσης και αναβάθμισης. «Το κορίτσι έφθασε στο νοσοκομείο μας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Καταφέραμε να την κρατήσουμε στη ζωή για περίπου τρεις ώρες, αλλά κατέστη αδύνατον να τη σώσουμε από το μοιραίο», ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, κ. Αιμίλιος Αθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή