Αναταραχή στα ΑΕΙ «απειλεί» την εξεταστική

Αναταραχή στα ΑΕΙ «απειλεί» την εξεταστική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη για την «τύχη» της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου είναι η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς πανεπιστημιακοί και φοιτητές θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Σήμερα, πάντως, είναι πιθανό να υπάρξει αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας από την προγραμματισμένη πορεία των φοιτητών Ιατρικής προς το υπουργείο Παιδείας (περί τις 12.00). Ζητούν να μην ισχύσει το νέο σύστημα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων του εξωτερικού με θέματα πολλαπλής επιλογής που θα λαμβάνονται από τράπεζα 2.500 θεμάτων.

Οι καταλήψεις

Αρχίζει, επίσης, σήμερα η τριήμερη αποχή των πανεπιστημιακών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, όπως είναι η πρόταση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις των σχολών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 59 σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση μια πρώτη εικόνα για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα αποτυπωθεί σήμερα στη συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ (11 π.μ. Προπύλαια) με τους εκπροσώπους των φοιτητών όλων των παρατάξεων.

Οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, θα ληφθούν την Πέμπτη. Πανεπιστημιακοί και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων διδασκόντων και φοιτητών για να αποφασίσει εάν θα εισηγηθεί στον κλάδο κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσα στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου. Την Παρασκευή, επίσης, θα απεργήσουν και οι διδάσκοντες στα TEI. Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή