Θρίαμβος Lordi και ρεκόρ NET

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τώρα πια δε με νοιάζει που δεν κερδίσαμε στο χόκεϊ επί πάγου» πανηγύριζε πανευτυχής στην κάμερα ένας Φινλανδός μετά τον θρίαμβο της σκανδιναβικής χώρας στον 51ο Διαγωνισμό Εurovisio2006.

Σαράντα πέντε χρόνια προσπαθούσε η Φινλανδία και το κατάφερε στην Αθήνα. Οι Lordi με την αποκρουστική ενδυμασία που θυμίζει Ορκς στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» και τον δυνατό ήχο του «Hard Rock Hallelujah» κέρδισαν με 292 βαθμούς (12άρια από Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ισλανδία, Ελλάδα, Εσθονία, Πολωνία, Μ. Βρετανία, 10άρια από Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Λιθουανία, 8άρια από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ρωσία, Λεττονία, Σλοβενία) με μια εμφάνιση που εντυπώνεται στη μνήμη του τηλεθεατή σε σύνολο 24 ετερόκλητων παρουσιάσεων. Επιπλέον, τη μουσική τους ακούει η νεολαία, που δίνει και τον κυρίως όγκο τηλεψήφων με… φινλανδικής κατασκευής κινητά. Αν μη τι άλλο, το τραγούδι σηματοδοτεί την ανανέωση του διαγωνισμού, για την οποία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της EBU, Σβάντε Στοκσέλιους στη συνέντευξη πριν από τον ημιτελικό.

Η Ελλάδα με την Αννα Βίσση και το «Everything» τερμάτισε ένατη με 128 βαθμούς και στο Ελσίνκι θα συμμετάσχει απευθείας στον τελικό της 12ης Μαΐου 2007. Εκτός από τις «big four» (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία), στη διοργάνωση του 2007 προκρίνονται οι 10 πρώτες.

Υψηλή τηλεθέαση

Ανθρωποι ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές είδαν από τον καναπέ τους τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με την AGB, 3.252.000 τηλεθεατές είδαν στη ΝΕΤ κατά μέσο όρο το πρόγραμμα (τηλεθέαση 35,2%, μερίδιο 82,6%). «Πέρασμα» έστω για ένα λεπτό έκαναν 4.971.000 άτομα (κάλυψη 53,8%) ενώ την ώρα μετάδοσης του «Εverything» περίπου 23.14), η τηλεθέαση έφθασε 38,4% (3.554.000 άτομα).

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια του ξένου Τύπου για τη διοργάνωση της ΕΡΤ, κάνουν λόγο για «την καλύτερη Eurovision». Και τι δεν είχε: από εναέριες αφίξεις των παρουσιαστών Σ. Ρουβά και Μαρίας Μενούνος μέχρι διπλή τούμπα της κλεψύδρας, εκρηκτική Ελενα Παπαρίζου, χορευτικά του Φ. Ευαγγελινού με αναφορές στη θάλασσα, μουσική Δ. Παπαδημητρίου, κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή