Συζήτησαν για όλα Καραμανλής και πρυτάνεις

Συζήτησαν για όλα Καραμανλής και πρυτάνεις

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασφάλιση της ποιότητας στα ΑΕΙ, διεύρυνση των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, αλλά και αξιοποίηση ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι κατευθύνσεις που θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στα πανεπιστήμιά μας. Σε αυτά συμφώνησαν χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και οι πρυτάνεις των 22 ΑΕΙ, στη συνάντηση που είχαν εν όψει των αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων, αλλά και των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κατέδειξε τη σημασία που αποδίδει στην Παιδεία, ως κυρίαρχη κυβερνητική προτεραιότητα, ενώ οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν στα προβλήματα των ιδρυμάτων, εστιάζοντας στο αίτημα της ενίσχυσης της αυτοδιοίκησής τους σε επίπεδο ακαδημαϊκό, οικονομικό και διοικητικό.

Σήμερα, πάντως, ο παλμός χιλιάδων οικογενειών «χτυπάει» αλλού. Περίπου 98.000 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Ενιαίων Λυκείων αρχίζουν -με Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας- τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, διεκδικώντας μία από τις 67.684 θέσεις που διατίθενται γι’ αυτούς σε ΑΕΙ και TEI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή