Δικηγόρος έγινε ληστής λόγω χρεών από τον τζόγο

Δικηγόρος έγινε ληστής λόγω χρεών από τον τζόγο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 34χρονος δικηγόρος συνελήφθη χθες, λίγο μετά την απόπειρά του να ληστέψει τράπεζα, η οποία κατέληξε σε συμπλοκή του με τον φρουρό και τον τραυματισμό του στο πόδι. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. O 34χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, πήγε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αμφιθέας 93, στο Παλαιό Φάληρο, τη στιγμή που ο φρουρός ετοιμαζόταν να κλειδώσει, καθώς έληγαν οι συναλλαγές. Με την απειλή όπλου που κρατούσε ο δικηγόρος, το οποίο, όπως προέκυψε ήταν όπλο κρότου, ακινητοποίησε τον φρουρό και τον αφόπλισε. Στη συνέχεια πλησίασε προς τα ταμεία για να αφαιρέσει χρήματα. O φύλακας τον ακολούθησε, του επιτέθηκε και κατάφερε να πάρει το όπλο του πίσω. Κάλεσε τον επίδοξο ληστή να παραδοθεί, όμως εκείνος επιχείρησε να διαφύγει. O φύλακας πυροβόλησε δύο φορές και τον τραυμάτισε στο πόδι. Παρά τον τραυματισμό, ο δράστης προσπάθησε να φτάσει στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά. Εγινε όμως αντιληπτός από υπαστυνόμο του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, ο οποίος τον συνέλαβε. Διακομίσθηκε στο Κρατικό Νίκαιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο δικηγόρος είχε πολλά χρέη από τυχερά παιχνίδια.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα χθες τρεις ληστείες σε βάρος τραπεζών. H πρώτη λίγο πριν από τις 8 π.μ., με στόχο το υποκατάστημα της Εθνικής στη λεωφόρο Συγγρού 44, στον Νέο Κόσμο. Οι δύο δράστες έκαναν τη ληστεία την ώρα που ήταν ανοιχτό το κεντρικό χρηματοκιβώτιο της τράπεζας, από το οποίο αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πάλι δύο δράστες λήστεψαν το υποκατάστημα της Πειραιώς στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Πλάτωνος στο Ελληνικό. Αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Περίπου μία ώρα αργότερα, άγνωστος λήστεψε το υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Αγίας Βαρβάρας 1 στη Λυκόβρυση. Ούτε η λεία αυτής της ληστείας ανακοινώθηκε. O δράστης διέφυγε με μοτοποδήλατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή