«Εμπρηστική» η ανυπαρξία δασικών χαρτών

«Εμπρηστική» η ανυπαρξία δασικών χαρτών

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Αττική έπληξε η πρώτη εφετινή μεγάλη πυρκαγιά. Κατέστρεψε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου, τη δασική έκταση μεταξύ Βραυρώνας και Πόρτο Ράφτη. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό και έργο καταπατητών, που σίγουρα διευκολύνεται από την απουσία κυρωμένων δασικών χαρτών. H έλλειψη δασικών χαρτών είναι εγκληματική παράλειψη της Πολιτείας, σημείωναν χθες Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και δασολόγοι, με αφορμή τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο. Αντ’ αυτού, η Πολιτεία εστιάζεται στην ψηφιοποίηση των τίτλων στα αστικά κέντρα, προσδοκώντας την εισροή εσόδων από το κτηματόσημο.

Πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών αναμένεται να αναδειχθεί πρωτοποριακή μέθοδος που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΕΜΠ και του Αστεροσκοπείου, με τη χρήση δικτύου μικροσκοπικών αισθητήρων, η οποία πιλοτικά τίθεται σε εφαρμογή στο δάσος Νέας Πεντέλης. Οι αισθητήρες τοποθετούνται στα δέντρα και μεταδίδουν αυτομάτως πληροφορίες για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή